SLIK VIL PETTER NORTHUG FRAMSTÅ NESTE SESONG: Sesongevalueringa er ferdig, og ska lNorthug nå toppen igjen er det mer tid i trøndersk myr som gjelder. På bildet feirer han VM-gull i Val di Fiemme i fjor.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
SLIK VIL PETTER NORTHUG FRAMSTÅ NESTE SESONG: Sesongevalueringa er ferdig, og ska lNorthug nå toppen igjen er det mer tid i trøndersk myr som gjelder. På bildet feirer han VM-gull i Val di Fiemme i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

- Vi skal tilbake til røttene, tilbake til det som gjorde ham god

Dette er Petters plan for neste sesong.

(Dagbladet): - Det er ingen hemmelighet at evalueringa av fjorårssesongen kan oppsummeres ganske enkelt. Det var for dårlig. Men når vi nå har evaluert fjoråret har vi brukt veldig lite tid på det som har vært, men heller brukt mye tid på neste sesong, sier Petter Northugs hovedtrener, Eirik Myhr Nossum, til Dagbladet.

Med null gull i Sotsji og en sesong preget av sykdom og middels resultater, har Petter Northug og teamet hans bestemt seg for å finne tilbake til røttene igjen.

Det betyr mer løping i trøndersk myr, mindre reising og færre høydedøgn i Europa.

Meråker blir base Lenge vurderte de å kjøpe et hus i Meråker, det trønderske skiparadiset Petter slo seg ned i i forkant av Sapporo-VM i 2007, men de falt på at det var unødvendig.

Hybelen i kjelleren til kameraten Hallgeir Martin Lundemo står nemlig fortsatt klar i Meråker og venter på at Petter skal flytte inn igjen.

- Petter vil være mye i Trøndelag og mye i Meråker framover. Det kan jo være at han flytter tilbake på hybelen til Hallgeir Martin også. Vi skal uansett tilbake til røttene, tilbake til det som gjorde ham god, sier Northugs manager, Are Sørum Langås, til Dagbladet.

Begynner tidligere i år Team Northug er nå helt ferdig med sesongevalueringa av det som må kunne kalles en fiaskosesong etter Northug-standard. Den langvarige virussykdommen får hovedskylda for havariet, men Petter og trener Nossum har vært svært selvkritiske i evalueringa av den sportslige biten også.

- Vi skulle gjerne hatt flere timer i banken når det gjelder grunntreninga. Da hadde vi stått bedre rusta til å takle sykdomsperioden også. Dette handler ikke om hva som ble gjort de siste to ukene før han ble syk, men om hva som er gjort flere år tilbake i tid. Tidligere har Petter kommet ut av sykdomsperioder med et lite overskudd, men denne gangen var grunnlaget for dårlig til å få det. Vi har satt opp noen punkter nå på hva vi skal gjøre annerledes, og ett av dem er at vi skal begynne tidligere enn før med grunntreninga, sier Nossum.

De siste ukene har det versert forskjellige rykter om hva som skal skje med Team Northug. Niklas Dyrhaug har vært nevnt som en mulig lagkamerat, landslagsplassen er definitivt avslått, og på toppen av det har det versert rykter om at trener Nossum ikke vil være med videre.

Fornøyde med forbundet Av alle ryktene er det bare Petters landslagsnei som stemmer.

- Vi er et team som er tilpasset én løper. Derfor har vi ikke noen planer om å ta inn noen løpere på laget nå. Men at Petter skal være i Trøndelag og trene med gode skiløpere, det er klart, sier Sørum Langås.

Og når det gjelder landslagsneiet og den mye omtalte representasjonsavtalen, om Petter i det hele tatt får lov til å gå for Norge neste sesong, ligger den ballen hos Skiforbundet.

- Vi syns den avtalen som vi har hatt i år har fungert bra, og vi kan ikke skjønne noe annet enn at begge parter er fornøyde med den, sier Langås, og legger til at Petter er hundre prosent motivert til å gå på en ny sesong i skidress.

Det er hovedtrener Myhr Nossum også.

- Ja, inntil videre har jeg ikke tenkt noe annet. Om det blir mer, mindre, eller rundt det samme som i år vet jeg mer om i løpet av et par uker, sier Nossum.

- Hva vil du selv?

- Noe rundt det samme som i år holder i massevis. Jeg trenger ikke sitte oppå ham hele tida. Det tror jeg ikke lønner seg. For noen.

HYBELLIVET: Forrige gang Petter Northug bodde i hybelen hos Hallgeir martin Lundemo i Meråker klistret han opp bilder av konkurrentene sine på speilet. De fleste av dem kan bli hengende som motivasjonsfaktorer før VM-sesongen.   Foto: ARNT E. FOLVIK
HYBELLIVET: Forrige gang Petter Northug bodde i hybelen hos Hallgeir martin Lundemo i Meråker klistret han opp bilder av konkurrentene sine på speilet. De fleste av dem kan bli hengende som motivasjonsfaktorer før VM-sesongen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer