Vålerengas trener, Ronny Deila, mener klubben hans er gode nok for Europacup-spill neste sesong. Foto: Marit Hommedal
Vålerengas trener, Ronny Deila, mener klubben hans er gode nok for Europacup-spill neste sesong. Foto: Marit HommedalVis mer

Eliteserien 2017:

- Vi skal ut i Europa neste år

VIFs trener, Ronny Deila, mener at det må være et klokkeklart mål at laget hans kvalifiserer seg til Europacup-spill neste sesong.

Brann-VIF 0-0 (0-0)

Man begynner å se konturene av et jevnere og mer harmonisk Vålerenga-lag nå. Etter en mildt sagt rufsete start, har klubben nå ikke tapt på fem kamper, og ligger med 22 poeng kun fem poeng bak serietoer Brann.

Vålerenga-trener, Ronny Deila har snakket om sine Europa-planer tidligere i sesongen. Etter mye juling i serien, ble det stille. Men etter 0-0 mot Brann i Bergen, begynner han så smått å løfte blikket mot Europa igjen.

Viktig poengdeling
- Brann-kampen ble på mange måter en syretest for oss. Etter fem gode kamper kunne vi fort havnet litt bakpå igjen om vi hadde tapt i Bergen. Men vi er i siget, og gjorde en solid innsats. Tidvis kontrollerte vi kampen, og hadde kontroll defensivt og offensivt. I dag manglet bare det nødvendige målet, sier Deila.

Europa er målet
Vålerenga-treneren har alltid satt seg store mål. Han sier han ikke tar av etter 0-0 mot Brann, men etter fem kamper uten tap, begynner det å love godt for treneren.

- Jeg vet at gutta nå er skikkelig giret på å fighte om medaljer. Selvsagt er det mange kamper igjen, men vi skal ligge der oppe blant topp-fire. I dag så jeg mye av den kriger-innstillingen som jeg tidlig i sesongen savnet. I dag var jeg stolt, og jeg er sikker på at spillerne er stolte etter 0-0 i Bergen. Vi er litt skuffa over å ha tapt to poeng, men alt i alt skal vi være fornøyde, sier Deila.

- Og, legger han til:

- Jeg tror det er veldig gode sjanser for at Vålerenga spiller Europacup-spill neste sesong, om vi fortsetter resten av sesongen med det gode spillet og den gode lagmoralen vi viste i Bergen, sier han.