SIKTER OPPOVER Petter Belsvik (i rødt) instruerer sin unge spillertropp på kunsgresset på Naddeurd. Lørdag møter han sin tidligere klubb HamKam i første runde i Adeccoligaen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SIKTER OPPOVER Petter Belsvik (i rødt) instruerer sin unge spillertropp på kunsgresset på Naddeurd. Lørdag møter han sin tidligere klubb HamKam i første runde i Adeccoligaen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Vi skal være med og kjempe om opprykk

Stabæk vil tilbake til toppen.

• Her finner du alle tipsene for Adeccoligaen, 2.- og 3.-divisjon, samt Toppserien og 1. divisjon for kvinner.

NADDERUD (Dagbladet): Dagbladet tipper Stabæk på en sjuendeplass i årets Adeccoliga. Petter Belsvik tror de havner minst én plass høyere.

- Vi skal være med å kjempe om opprykk. Ifølge denne tabellen er vi én plass under kvalikk, men vi håper og tror at vi ender blant de seks beste, sier Stabæk-treneren til Dagbladet.

Han er klar over at det kommer til å bli tøft. Etter at Belsvik var med å ta seriegull som assistenttrener under Jan Jönsson i 2008, har det stort sett gått nedover med Stabæk. I 2013 spiller de i Adeccoligaen. Det må økonomi og arenaskifte ta sin del av skylda for, mener 45-åringen.

- Nå er vi tilbake på Nadderud, som vi forsåvidt ikke er misfornøyde med. Men vi hadde helt andre forutsetninger for å spille fotball på Telenor Arena. Da hadde vi et budsjett på 90 millioner kroner, nå har vi et budsjett på rundt 13 millioner kroner. Det sier seg selv at det var lettere å drive en toppklubb den gangen, forklarer Belsvik.

Blanke ark Skal Bærum-laget bli en toppklubb igjen, må mange gutter bli menn. Gjennomsnittsalderen i spillerstallen er 21,4 år. Holder vi nysignerte Martin Andresen (36) utenfor regnestykket, synker tallet med et helt år. Og nettopp Andresen kommer til å bli en nøkkelperson, både på og utenfor banen.

- Det var viktig å få inn en så erfaren spiller som Martin Andresen. Han vet hva som kreves for å lykkes, og kan øse av all sin kunnskap til resten av spillerne.

Det kan de hende de trenger. Stabæk har på mange måter blitt nødt til å starte på nytt igjen. Ingen av dagens spillere var med å  ta seriegull i 2008. Faktisk er Jørgen Hammer den eneste, bortsett fra Andresen, med erfaring fra mer enn én sesong i Tippeligaen.

Hammer er 22 år gammel.

Langsiktig tankegang - Hva skal til for at Stabæk kan hevde seg i toppen av norsk fotball igjen?

- Det er å jobbe knallhardt hver eneste dag med de unge spillerne våre. Vi ønsker å bli blant de beste i landet på spillerutvikling, og starter allerede med åtteåringene i klubben. Med nitid arbeid hver eneste dag, vil flere talenter som Anders Trondsen og Herman Stengel dukke opp.

Spillerutvikling er et nøkkelord for Belsvik og resten av Stabæk-leiren. De håper en god individuell spillerutvikling skal gjøre at laget utvikler seg som helhet, og at det dermed gir resultater i lengden.

- Men vi ønsker selvsagt å vinne fotballkamper med en gang, påpeker Stabæk-treneren.

Det får de sjansen til allerede på lørdag, når de serieåpner borte mot Hamkam.