Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal være tøffest

Roy Johansen hyller den norske innstillingen.

SUKSESS: Roy Johansen opplever et drømme-VM med de norske hockeygutta. Nå står Finland for tur i kvartfinalen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUKSESS: Roy Johansen opplever et drømme-VM med de norske hockeygutta. Nå står Finland for tur i kvartfinalen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Kl. 16.15: Norge - Finland i Dagbladets ishockeystudio!

BRATISLAVA (Dagbladet): I dag er det vinn eller forsvinn før de norske hockeygutta som har spilt over all forventning og skapt hockeyfeber hjemme i Norge.

Sverige har allerede blitt slått, og nå er det en annen nordisk storebror som venter. Finland har et av verdens aller beste hockeylag, og nå står de i veien for norsk deltakelse i semifinalen.

Norge stiller med fullt mannskap før kampen. Mads Hansen slet med vond rygg og avbrøt gårsdagens trening, men er frisk nok til å spille. Det norske laget spiller også med fire rekker.

Finnene er naturlig nok storfavoritter, men det passer Norge godt. Trener Roy Johansen sier de skal møte et svært tett og defensivt sterkt lag.

- De er et veldig bra kollektiv. De spiller veldig tett, jobber hardt defensivt og slipper inn lite mål. De er et av de bedre finske VM-lagene  de siste åra selv om de kanskje ikke har de superstjernene som før, sier han til Dagbladet.no.

Gjør hverandre gode
Den norske VM-innsatsen har vært preget av offervilje og hardt arbeid. Johansen sier den kollektive kjempingen skaper en meget god lagånd blant de norske spillerne.

- Det har med å gjøre hverandre gode, det å stille opp og gi energi til laget og gjøre den jobben som kanskje ikke synes så godt, men som er veldig viktig. Den type innsats blir verdsatt av alle rundt laget.

Rent hockeyteknisk når ikke de norske spillerne opp til de andre lagene som fortsatt er i turneringen. Derfor må de finne andre måter å spille på.

- Vi kan være best på en del ting. Vi kan ha den tøffeste innstillingen, ofre oss mest, ville mest. Det er områder vi må være gode på.

Fordel at de styrer
Finnene stiller med fem spillere fra NHL som er verdens beste liga. Jonas Holøs er den eneste i den norske troppen som spiller der til daglig. Han sier det norske laget har troa på en ny sensasjon.

- Det er et hardtarbeidene og fysisk lag. Vi har spilt jevnt mot dem i VM før, så vi har mulighet til å slå dem, sier han.

At finnene har sin styrke defensivt kan være en fordel for Norge. Som storfavoritter må de fram og styre, og det kan gi mulighet for norske kontringer.

- Det er en fordel at de må styre matchen, for det vil bli vanskelig for oss å gjøre det. Vi er best på å ta de mulighetene vi får og være tette bakover. Det er mange lag som har problemer mot oss når vi spiller på den måten. Jo lenger det står 0-0, jo større fordel er det for oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media