- Vi skal vel tapetsere pallen?

Spøkefull Ervik foran allround-VM.

(Dagbladet.no): Skøytesesongen avsluttes med allround-VM i Calgary denne helgen. På herresiden stiller Norge med Håvard Bøkko, Øystein Grødum, Lasse Sætre og Eskil Ervik.

Etter fiaskoen i OL har utspillet om at de norske skulle tapetsere pallen blitt latterliggjort -og med god grunn, vil mange kanskje hevde.

I storform

Ervik er likevel ikke mer selvhøytidelig enn dette da Dagbladet.no spør hva som er realistisk å forvente i Calgary:

- Vi skal vel tapetsere pallen. Skal vi ikke det da? sier Ervik og flirer.

Som vanlig er han det største norske håpet, og han viste klar framgang fra OL da han ble nummer fire på 5000 i Heerenveen for to uker siden, et halvt sekund bak 2. plassen.

Nå er formen ifølge hovedpersonen sjøl hakket bedre enn da.

- Dette er det siste som skjer denne sesongen, og jeg kommer til å gi absolutt alt. Selvtilliten på de lange distansene er veldig bra nå, etter at jeg gikk et bra løp i Heerenveen. Jeg er enda sterkere nå, sier Ervik til Dagbladet.no.

OPTIMIST: Eskil Ervik har gitt opp Chad Hedrick, men tror han kan knipe 2. plassen i helgas allround-VM i Calgary. Foto: REUTERS
OPTIMIST: Eskil Ervik har gitt opp Chad Hedrick, men tror han kan knipe 2. plassen i helgas allround-VM i Calgary. Foto: REUTERS Vis mer

Sjanseløs på Hedrick

Sammenlagtseieren har han nesten gitt opp på forhånd. Den tilhører amerikanske Chad Hedrick, spår han. Men bak Hedrick vil han være med og slåss.

- Chad slår meg normalt på 500, 1500 og 5000 meter. Da sier det seg sjøl at sammenlagtseieren blir vanskelig. Har begge en optimal dag blir det tøft for meg. Såpass realistisk må man være, sier Ervik:

- Men jeg ønsker å lukte på bronsemedaljen. Kanskje til og med sølvet på en god dag.

Bare det blir alt annet enn en enkel oppgave. I tillegg til Hedrick er løpere som Enrico Fabris og Sven Kramer blant de aller største favorittene. Ervik tror oppskriften på suksess ligger i to gode løp på 500 og 1500 meter.

- Det blir nøkkelen. Det er vanskelig å si hvor fort det må gå, men på 500 må jeg i hvert fall godt ned på 36-tallet.

- Hva tenker du om Kramer og Fabris?

- Fabris er overkommelig, og det samme er Kramer. Og jeg er heller ikke sikker på at Shauni Davis er så god om dagen, sier Ervik.

Håper på V-rekord

Isen i Calgary har rykte på seg for å være verdens raskeste. I november satte Ervik verdensrekord på 5000 meter der noen minutter, før Hedrick smadret den noen minutter senere. For øyeblikket innehar Sven Kramer rekorden på 5000 med tida 6.08.78, mens 10 000-rekorden tilhører Hedrick med 12.55.11.

Ervik føler seg trygg på at det vil settes nye rekorder i helga.

- Det kan det fort bli. Jeg tror rekordene på 5000 og 10 000 meter ryker, og det samme gjør nok sammenlagtsummen.

- Er du på rekordjakt?

- Jeg håper jeg skal kjempe om verdensrekorden på 5000 og 10 000. Men får jeg ut det jeg er god for skal jeg være fornøyd, sier Eskil Ervik til Dagbladet.no.

• Din mening: Er Eskil Ervik god nok til å havne på pallen i Calgary?