- Vi skal vinne i Torino

John Arne Riise jublet for scoringen til Sami Hyypiä som sendte Anfield til himmels allerede etter ni minutter. Men han gikk skuffet av banen - selv om det ble seier.

LIVERPOOL (Dagbladet): Det var fotballen som levde på kvelden da Liverpool og Juventus la minnene etter Heysel-tragedien bak seg før kampstart. Førsteomgangen i går hadde det meste.

Andreomgangen hadde tilsvarende lite - unntatt Cannavaros billige scoring, som gjør returkampen neste uke så mye verre for Liverpool. 1- 0 holder for Juventus i Torino. Det var nok derfor John Arne Riise så ut som en slagen mann da han trasket av banen etter en seier han kan sette øverst på skrytelista si til nå i karrieren. Riise får trøste seg med ordene fra kaptein Steven Gerrard etter kampen:

-  Vi går ikke for 0- 0 i Italia. Vi vil vinne. Vi har gjort det én gang og kan gjøre det igjen, sier han.

Kjempescoring

-  Vi vant kampen. Nå må de vinne neste. Vi scorer i nesten hver kamp. Og vi kan score i Torino også. Men det blir utrolig tøft i returen. Juventus vil prøve å få en tidlig scoring og så ri på ledelsen, sa Riise til TV3 like etter kampen i går.

Og for en start et fullsatt Anfield fikk i går. Sami Hyypiä - mannen som har slitt med tilliten fra manager Rafael Benitez - dunket inn 1- 0 da ballen landet i feltet etter stuss på en corner. Riise var som vanlig blant de første til å gratulere.

Men det var Luis Garcia som sto for den største fotballprestasjonen i går da han knallet til på volley fra 25 meter etter 24 meter. Ballen landet i nettmaskene bak en sprellende Buffon - som på under en halvtime hadde sluppet inn flere mål enn han hadde gjort hittil i Champions Leauge.

Lang pause

 RIISEFESTEN:  Liverpool-kameratene John Arne Riise og Sami Hyypiä jubler etter sistnevntes fulltreff og 1- 0 til Liverpool. Seinere ble det også 2- 0. Foto: Digitalsport
RIISEFESTEN: Liverpool-kameratene John Arne Riise og Sami Hyypiä jubler etter sistnevntes fulltreff og 1- 0 til Liverpool. Seinere ble det også 2- 0. Foto: Digitalsport Vis mer

Juventus virket lammet akkurat da - trolig like mye som følge av 18 dagers kamppause før i går. Men det så likevel vågalt ut da Liverpool fortsatte å fosse fram. Og hjemmelaget kunne raskt blitt straffet - hadde ikke dommeren feilaktig annullert Del Pieros heading for offside, og hadde ikke unge Scott Carson (19) i Liverpool-målet mesterlig reddet skuddet fra samme mann.

-  Må true

Derfor var det som ventet at Liverpool gikk forsiktigere til verks etter pause. Men da forsvant aggressiviteten, Juventus vant alle andreballene og fikk ballen stort sett gratis av Liverpool, som fantasiløst pumpet opp i tomrom mot stillestående spillere.

Etter 2- 1-scoringen så da også Juventus fornøyd ut. Med vissheten om at 1- 0 holder på hjemmebane, lå laget rolig og unnlot å blotte seg bakover.

Det var som den forrige Liverpool-manageren Gérard Houllier sa det til Dagbladet på vei ut av stadion:

-  Mot et lag som Juventus så nytter det ikke å slutte å true. Det straffer seg alltid.

GIGANTER: Gerrard (t.h.) mot Nedved.