VIL VINNE FOR RAMSEY: Midtstopper Thomas Vermaelen (nr. 5) sier at det stygge beinbruddet til Aaron Ramsey, gir Arsenal et ekstra incentiv til å vinne ligagull.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
VIL VINNE FOR RAMSEY: Midtstopper Thomas Vermaelen (nr. 5) sier at det stygge beinbruddet til Aaron Ramsey, gir Arsenal et ekstra incentiv til å vinne ligagull.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Vi skal vinne ligaen for Aaron

Ramseys skade har gjort Arsenal mer innbitte.

||| (Dagbladet): For temmelig nøyaktig to år siden så Arsenal ut til å være på stø kurs mot sin første ligatittel siden 2004. London-laget hadde opparbeidet seg et forsprang ned til toer Manchester United på fem poeng, og skulle bare innkassere tre enkle poeng mot nedrykkstruede og hjemmesvake Birmingham på St. Andrews.

Tre minutter ut i kampen inntraff øyeblikket engelskmennene omtaler som «the defining moment» i kampen om ligatittelen da Martin Taylor kvestet ankelen til Eduardo med en rystende tofotstakling.

Sjokkerte Arsenal-spillere, med kaptein William Gallas i spissen, klarte aldri å summe seg før det var for seint, og fem kamper seinere var laget hektet av i tittelkampen.

Lørdag måtte Arsene Wengers menn igjen forholde seg til at en medspiller ble liggende i gresset i voldsomme smerter og med beinet i en grufull vinkel. Stortalentet Aaron Ramsey må påregne et langt opphold fra toppfotballen etter Ryan Shawcross' for seine forsøk på å gjenvinne en ball som burde vært ansett som tapt.

- Skal vinne hver eneste kampDenne gangen sto imidlertid Arsenal-spillerne opp og gikk seirende ut av kampen, noe som var et tidlig tegn på at historien fra 2007/2008-sesongen ikke kommer til å gjenta seg.

Ramseys skrekkelige skade har definitivt gitt kollegene enda et incentiv til å kjempe ekstra for Premier League-pokalen som så definitivt har vært et savn i pokalskapet på Emirates de siste årene.

- Det kommer til å holde seg tett hele veien, men denne spillergruppa har en knallsterk mentalitet og vi er sammensveisede. Denne hendelsen har gitt oss enda en grunn til å kjempe til siste slutt, og å gjøre det for ham (Ramsey), sier Arsene Wenger til arsenal.com.

Midtstopper Thomas Vermaelen føler det på akkurat samme måte som sjefen.

- Vi er nødt til å vinne hver eneste kamp framover. Det kommer vi til å gjøre, og vi kommer til å gjøre det for Aaron, sier Vermaelen, ifølge Sky Sports.

- Stygt synBelgieren var en av dem som var tettest på situasjonen der Ramsey brakk både skinnebenet og leggbenet, og det var en ubehagelig opplevelse.

- Jeg så taklingen, og jeg hørte en merkelig lyd. Like etterpå så jeg ankelen hans, og det var ikke noe pent syn - særlig ettersom det var en lagkamerat, sier Vermaelen, som scoret Arsenals tredje mål i kampen mot Stoke.

Ramsey ble fraktet bort fra Britannia Stadium i ambulanse, og operert samme kveld. Det er ennå for tidlig å anslå når 19-åringen er tilbake på banen, men han kommer definitivt ikke til å spille igjen denne sesongen.

I utgangspunktet skulle Ramsey spilt landskamp for Wales mot Sverige i morgen, og skaden har skapt bekymring hos landslagssjef John Toshack, som i likhet med Arsenal, må klare seg uten et av sine største talenter i månedene som kommer. Likevel gleder landslagsledelsen seg over de første rapportene etter operasjonen.

- Aarons operasjon var vellykket. Han har nå returnert til London, og kommer til å være innlagt på sykehus der i et par dager. Det ser ut som om ting har gått bra så langt, og vi har ikke fåt vite om noen umiddelbare komplikasjoner. Det var to rene brudd, og det har ikke vært noen andre problemer, sier landslagslege Mark Ridgewell til Sky Sports.