MISTER RESTEN AV VM: Neymar ble skadd i kvartfinalen mot Colombia og mister resten av mesterskapet. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch
MISTER RESTEN AV VM: Neymar ble skadd i kvartfinalen mot Colombia og mister resten av mesterskapet. Foto: REUTERS/Fabrizio BenschVis mer

- Vi skal vinne VM for Neymar

Thiago Silva etter stjernesmellen.

Brasil fortviler over Neymars skade. Kaptein Thiago Silva ber lagkameratene vise styrke.

Neymar er ferdigspilt i VM etter at han pådro seg brudd i ryggen i sluttminuttene av kvartfinalen mot Colombia fredag. Han er satt ut av spill i noen uker og går dermed glipp av semifinalen og en eventuell finale.

Det er dårlig nytt for Brasil. Neymar er lagets store stjerne og var mannen brasilianerne håpet skulle føre dem til VM-gull på hjemmebane.

- Det er i slike stunder laget viser sin styrke. Neymar er viktig for gruppen vår, og vi er svært avhengig av ham. Men denne situasjonen kan kanskje forandre oss, «la oss vinne VM for Neymar». Dette kan samle laget enda mer, sier Thiago Silva, som må stå over semifinalen på grunn av karantene.

Oscar synes også det er trist at VM er over for Neymar.

- Vi vil savne ham, sier han.

Brasils landslagstrener Luiz Felipe Scolari var opprørt etter å ha mistet sin store stjerne. Han mener dommerne ikke har brydd seg om taklingene stjerneskuddet er blitt utsatt for.

- Jeg har sagt i løpet av de siste tre kampene at Neymar er blitt jaktet på. Men alle andre land mener det ikke er sant, og at det bare er deres spillere som er blitt jaktet på, sier Scolari.

Neymar har sammen med Lionel Messi vært den aller største stjernen i årets fotball-VM. Bare et par minutter før kvartfinalen mot Colombia var ferdigspilt fredag kveld gikk det galt. Neymar fikk et kne i ryggen og ble liggende og vri seg i smerter på gressmatta.

Han ble båret gråtende av banen og fraktet til en privatklinikk. Colombianske Juan Zúñiga fikk ikke kort etter sammenstøtet. Røntgenbildene avslørte et brudd.

(NTB)