Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal vinne

HAMAR (Dagbladet): Mads Trygg, Henrik Aaby og Øyvind Sørli er nye i landslagets sjukehjem. De to sistnevnte er ute for resten av VM. Men landslagssjef Leif Boork beholder trua og roen. - Klart vi er gode nok til å banke Slovakia, sier Boork til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette laget har vist for hele Norge at det går an å hevde seg i VM. Slovakia har et kanonlag, men er ikke bedre enn at vi kan slå dem, sier Boork.

Før VM måtte Lasse Løkkeberg kaste inn håndkleet med brudd i håndleddet. I siste fase av oppkjøringa var halvparten av troppen på besøk hos landslagslege Knut Fjeldsgaard.

Ikke realistisk

I kveld spiller Rob Schistad (lyske), Bård Sørlie (pekefinger) Martin Knold (kne) og Lars Håkon Andersen (kne) tross problemer.

Mads Trygg ble skadd lørdag, men er friskmeldt til i kveld. Det er ikke Øyvind Sørli (lårstrekk) og Henrik Aaby (skuldra ut av ledd), og for deres vedkommede er VM over.

- Gutta er mer optimister enn realister. Men det er ikke snakk om å ta noen sjanser, sier Fjeldsgaard.

Taktikken klar

- Vi må alltid regne med skader, sier Leif Boork.

På de siste seks ukene har laget hatt 50 treningsøkter og 11 kamper. Belastningen på den enkelte er stor.

- Det er min jobb å utnytte det disponible mannskapet. Og jeg skal love at taktikken er klar og kan byttes underveis _ uansett om vi leder, ligger under eller har uavgjort mot slutten.

Motivasjon

Boork har tidligere vært svensk landslagssjef og vet at seier mot slovakene i kveld betyr kvartfinale mot Sverige på Jordal Amfi fredag.

Og 49-åringen koser seg med tanken.

- Det hadde vært herlig å møte Sverige i VM. Nabokrangelen er motivasjon stor nok både for spillerne og meg, sier Leif Boork.