BØR BEKLAGE: Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, bekrefter overfor TV 2 at Rosenborg tilbød Stabæk en pakkeavtale for Veigar Pall Gunnarsson, ikke ulik den bæringene og Vålerenga nå risikerer straff for å ha inngått. Klubbens supportere er skuffet over RBKs rolle i saken.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BØR BEKLAGE: Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, bekrefter overfor TV 2 at Rosenborg tilbød Stabæk en pakkeavtale for Veigar Pall Gunnarsson, ikke ulik den bæringene og Vålerenga nå risikerer straff for å ha inngått. Klubbens supportere er skuffet over RBKs rolle i saken. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Vi skammer oss dypt

RBK-Kjernen ber klubben beklage sin rolle i Gunnarsson-saken.

(Dagbladet): Rosenborg-supporterne i Kjernen går nå kraftig ut mot sin egen klubb, etter at det ble kjent at trønderne prøvde å få i stand en pakkeavtale da de ville hente Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk.

I går avslørte TV 2 at Rosenborg i en e-post tilbød å betale 4,25 millioner for snart kontraktsløse Johan Andersson, mens budet på Gunnarsson ble senket fra det som skal ha vært 3-4 millioner - til én million.

Ifølge Dagbladets opplysninger ble dobbeltavtalen, som var bifalt av den sportslige ledelsen, til slutt stanset av RBK-styret. I stedet inngikk Stabæk som kjent den velomtalte avtalen med Vålerenga, en avtale som nå behandles av Doms- og sanksjonsutvalget i NFF under mistanke av at den ble konstruert for å snyte Nancy for penger.

Påtalenemnda har ikke etterforsket Rosenborg i forbindelse med saken, men Kjernen mener klubben har grunn til å skamme seg over å være involvert.

I et innlegg publisert på Kjernen.com står det blant annet:

«Supportere finner seg i mye fra klubbene sine. Uærlighet og kjeltringstreker finnes det imidlertid ingen unnskyldning for. Vi skammer oss dypt over handlemåten til enkeltpersoner som er ansatt for å gjøre forretninger på vegne av klubben vår ... Vi har humret og ledd av den lyssky virksomheten som Stabæk og Vålerengen har drevet med, i den naive tro at slikt taskenspill selvsagt ikke skjer hos oss»

Beskjemmes
Samtidig beklager supporterne på vegne av klubben, noe de mener Rosenborgs ledelse også bør gjøre.

Talsmann Kenneth Kjelsnes understreker overfor Dagbladet at mye fortsatt er uklart i saken, men at innlegget er en god beskrivelse av det han tror mange fans mener.

- Det gjør oss beskjemmet at Rosenborg blir dratt inn i dette. Klubben har vært ute med moralske pekefingre tidligere, og bør gå foran når det gjelder oppførsel på overgangsmarkedet, sier han.

- Vi må ta et lite forbehold, det er begrenset hva man får vite av å lese sakene som har kommet fram i media det siste døgnet. Det springende punkt er om Rosenborg har vært aktive i å foreslå en slik pakke, eller om de har godtatt et forslag fra Stabæk. Men uansett er det ukomfortabelt. Hadde Rosenborg blitt utsatt for det Nancy er blitt utsatt for, så hadde vi blitt forbannet, mener Kjelsnes.

Kjernen-talsmannen påpeker også at klubben har problemer nok på overgangsmarkedet, eksempelvis med at klubber i Norge overpriser spillere som er aktuelle for RBK, og at det er grunn nok til å være blant de ryddigste i klassen.

- Denne avtalen, om den er som det blir framstilt, er ikke like graverende som en opsjonsavtale for en 15-åring. Men Johan Andersson er neppe blid han heller, over å bli brukt som brikke i dette. Jeg mener Rosenborg skal holde en høyere moral enn det regelverket krever, sier Kenneth Kjelsnes.

- Hadde denne avtalen blitt godkjent, hadde vi sittet i samme posisjon som Vålerenga nå. Selv om det viser seg at Stabæk har foreslått dette, er jeg ikke spesielt komfortabel med at Rosenborg var i ferd med å gå med på det, da er RBK med på å snyte Nancy, sier han.

Må være åpne om alt
Kjernen-talsmannen mener det er formildende dersom det stemmer at Rosenborg-styret satte foten ned, men synes det burde vært unødvendig.

- Saken skulle aldri ha gått så langt, den skulle blitt stoppet av den sportslige ledelsen, som står med ansvaret i overgangssaker. Men det at RBK nå bidrar aktivt for å få alt på bordet mener jeg klubben har stor nytte av, det hjelper til med å bedre omdømmet, sier han.

Daglig leder Nils Skutle sa til Dagbladet i går at all den informasjonen klubben sitter på, også i forbindelse med den nevnte e-posten, er oversendt Påtalenemnda i NFF.

Leder i Påtalenemnda Egil André Berglund sier de ikke vil ikke forfølge Rosenborgs rolle i saken, ettersom forslaget til slutt ble forkastet.

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes synes likevel klubben har grunn til å beklage dersom opplysningene stemmer - slik supporterne nå gjør.

- Absolutt. De bør legge seg flate og beklage overfor fotballnorge, og ikke minst Nancy, som er den lidende parten her, sier han.

Rosenborgs sportsdirektør Erik Hoftun og styreleder Terje Svendsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i går og i dag. «Ingen kommentar nå» er Svendsens eneste kommentar til Adresseavisa i formiddag.