- Vi skryter hemningsløst av bredden i Norge, men når vi bak Martin blir knust sånn som vi gjør må vi stille et spørsmål om nivået faktisk er så bra

- Flaut, sier Petter Northug.

KRITISK: Petter Northug etter åpningshelga på Beitostølen.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISK: Petter Northug etter åpningshelga på Beitostølen.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Petter Northug begynte kvartfinalene med å slå ut begge brødrene sine, og endte den med å dokumentere at formen er i anmarsj med andreplassen i finalen. 

Petter har eksperimentert med ekstremhøyde mot slutten av det nylig avsluttede høydeoppholdet sitt i Val Senales, og syns selv han er i bedre form nå enn han hadde forventet. 

- Ja, all erfaring tilsier at jeg vil ikke begynne å blomstre før om en ukes tid med tanke på det høydeoppholdet jeg har gjort, sier Northug. 

Imponert over Martin Likevel lot han seg imponere kraftig over det Martin Johnsrud Sundby presterte under åpningshelga på Beitostølen. Med ribbeinsbrudd og selverklært dårlig form knuste Sundby Northug lørdag, og ble som kjent disket da han knuste alle de andre på klassiskdistansen fredag. 

Sundby sto over sprinten i dag. 

- Vi skryter hemningsløst av bredden i Norge, men når vi bak Martin blir knust sånn som vi gjør må vi stille et spørsmål om nivået faktisk er så bra. Kanskje vi må se på hva vi andre bak gjør, for vi blir slått med såpass mye at det er flaut, sier Northug til Dagbladet

- Du skal be om å få se treningsdagbøkene til Martin nå?

- Nå vil jeg gjennomføre den planen jeg har om å gå fort i Kuusamo, så får du heller hakke meg i hjel etter den helga, smiler han. 

Klar for Ungarn-kamp Northug tror nemlig ikke det er så mange som kommer til å klå Sundby når det blir litt lengde på løpene denne sesongen. Den regjerende verdenscupvinneren virker uhørt sterk allerede. 

- Sånn som han går nå er han best i verden på distanserenn, og jeg tror ikke det er noen som klarer å slå ham når han går sånn som det her. Jeg tror han fortsetter der han slapp i fjor. Han er nok mannen å slå på distanse, slår Northug fast.

I dag viste vinneren Eirik Brandsdal at Northug kommer til å få bra motstand i sprintene også denne sesongen, og til tross for en god helg for Petter, var det andre ting som var like viktige etter løpet. 

Petter Northug kastet seg rett i bilen for å prøve å komme seg hjem før landskampen mot Ungarn begynner klokka 20.45 i kveld. Northug kommer med følgende råd til landslagssjef Per-Mathias Høgmo: 

- Uansett hva slags idrett det er, langrenn eller fotball, så må du bruke spillere som er i form. Marcus Pedersen, som har blomstra den siste tida, og så så du hvor mye mer farlig det ble da Pål Andre kom inn og slo harde innlegg. Da følte du at vi nærma oss en scoring, mens det ble litt for mye lomper fra Stefan. De ble heada ut av kraftforsvaret deres. Jeg håper vi får se mer av den avslutninga vi så mot Ungarn, sier en engasjert Northug, og røper også at han håper å få se Martin Ødegaard om Norge sliter med å score.

For Petter tror de norske fotballgutta lykkes i Budapest i kveld. 

- Jeg tror det  går, men så er det nå en gang sånn at Ungarn kommer til å blø hele veien med det utgangspunktet de har.