Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skulle aldri tapt denne kampen

Zlatan og Sverige ble knust av Sjevtsjenko.

TAPTE: Zlatan Ibrahimovic menter Sverige burde vunnet kampen mot Ukraina. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev
TAPTE: Zlatan Ibrahimovic menter Sverige burde vunnet kampen mot Ukraina. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev Vis mer

• Ukraina - Sverige 2-1

(Dagbladet): Sverige tapte åpningskampen 2-1 mot Ukraina, og ligger sist i gruppe D etter at alle lagene har spilt én kamp.

Det ble spissenes aften i lagenes åpningskamp i Kiev.

Zlatan Ibrahimovic (30) sendte Sverige i ledelsen etter 52 minutter, men en annen spissveteran i Andrej Sjevtsjenko (35) snudde til 2-1-seier til vertsnasjonen Ukraina. 

HER AVGJØR UKRAINA: Andrej Sjevtsjenko vinner duellen med Zlatan Ibrahimovic og header inn 2-1-målet. Heller ikke Mikael Lustigs spill på første stolpe er imponerende. Foto: EPA/FEHIM DEMIR
HER AVGJØR UKRAINA: Andrej Sjevtsjenko vinner duellen med Zlatan Ibrahimovic og header inn 2-1-målet. Heller ikke Mikael Lustigs spill på første stolpe er imponerende. Foto: EPA/FEHIM DEMIR Vis mer

- Det er tøft, og vi skulle aldri tapte denne kampen. Vi har mange sjanser, vi leder 1-0 og det føles som en trygg ledelse. De får 1-1 og 1-2 på corner, og det skal ikke skje. Nå er situasjonen slik som den er. Vi har to kamper på å snu dette, sier Zlatan til SVT.

Innbytter Johan Elmander fikk en kjempesjanse til å utligne til 2-2 ett minutt før full tid. Zlatan flikket ballen over forsvaret til Elmander som kom helt alene med keeper, men innbytteren banket ballen over mål.

Dermed endte kampen 2-1, og Ukraina leder gruppe D.

- Det var nervøs i første omgang, men bedre etter pause. Vi holder mer på ballen og spiller bedre. Men sånn er det i fotball. Når det begynner å gå bra, får vi mål imot oss, sier Zlatan.

Om de gjenstående kampene mot England og Frankrike, sier Zlatan.

- Det er to bra motstandere.

Som en liten trøst til svenskene sørget Zlatans scoring for at han er én av fem som har scoret i tre forskjellige europamesterskap. De fire andre er Jürgen Klinsmann, Vladimir Smicer, Thierry Henry og Nuno Gomes.

Sjevtsjenko alene med keeper
Sverige og Ukraina var outsidere i gruppe D før kveldens kamp, og var på mange måter avhengig av en god start for å ha håp om å gå videre fra gruppa med England og Frankrike.

Det tok lang tid før den første sjanse kom, og ingen av lagene klarte å spille seg til en stor sjanse før 24 minutter var spilt.

Plutselig på en ukrainsk kontring var spiss-legenden Andrej Sjevtsjenko helt fri, og kom alene med keeper Andreas Isaksson.

Spissen kom skrått på målet, og avsluttet utenfor stengene.

Zlatan i stanga
Etter 38 minutter var Sjevtsjenko og lagkamerat Yevhen Konoplyanka frampå og begge hadde sjanse til å sende vertsnasjonen i ledelsen. En god Isaksson og et heldig svensk forsvar slapp med skrekken, og det sto fortsatt 0-0.

Kampen åpnet seg i omgangens siste minutter og Zlatan Ibrahimovic fikk omgangens største sjanse bare fem minutter før pause.

Zlatan fikk stå helt alene på bakre stolpe etter et innlegg fra høyre, og den vanligvis så treffsikre svensken var millimetre fra å sende Sverige i ledelsen.

DEPPET: Zlatan Ibrahimovic var god mot Ukraina, men det holdt ikke til poeng. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
DEPPET: Zlatan Ibrahimovic var god mot Ukraina, men det holdt ikke til poeng. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER Vis mer

Heading gikk derimot ikke dit stjernen ville, og den spratt i stolpen og ut.

Scoret etter pause
Mens Zlatan hadde marginene i mot rett før pause - så lyktes han bare minutter etter sidebytte.

Sverige gikk i angrep og Kim Källström fikk ballen på bakre stolpe. Midtbanespilleren banket et nytt innlegg inn i feltet, og Zlatan styrte ballen elegant inn i mål til 1-0.

Men den svenske ledelsen skulle bli kortvarig.

Sjevtsjenko bommet på en kjempesjanse før pause - og ville tydeligvis ikke være noe dårligere enn den svenske spissen.

SCORET TO: Andrej Sjevtsjenko scoret to mot Sverige. Her i duell medOlof Mellberg. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
SCORET TO: Andrej Sjevtsjenko scoret to mot Sverige. Her i duell medOlof Mellberg. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

Bare tre minutter etter Zlatans mål, var det Sjevtsjenkos tur til å heade inn 1-1 etter innlegg fra høyre.

Spissveteranen vant duellen med Olof Mellberg inne i feltet, og stanget inn utligningen.

Men det skulle komme mer fra Sjevtsjenko.

Ny heading i mål
61 minutter var spilt da Ukraina fikk corner. Konoplyanka svingte ballen inn i feltet fra venstre, og inne i feltet vant Sjevtsjenko en duell med Zlatan. Spissen styrte ballen inn i det nærmeste hjørnet, og Mikael Lustig som passet på første stolpe, var uheldig og lot ballen snike seg inn mellom ham og stanga.

Dermed hadde Sjevtsjenko snudd kampen på bare seks minutter.

JUBEL: Andriy Voronin og de ukrainske spillerne. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
JUBEL: Andriy Voronin og de ukrainske spillerne. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY Vis mer

Sverige presset på for utligning de siste 29 minuttene. Zlatan var nære da han traff godt på en vollet fra 20 meter, men keeper fikk avverget.

Innbytter Johan Elmander fikk en gyllen sjanse til å score da han kom alene med keeper etter 89 minutter, men svensken var for het og banket ballen langt over mål.

Svenskene klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen, og blir dermed liggende siste i gruppe D med null poeng etter lagenes første kamper.

HELTEN: Andrej Sjevtsjenko scoret to mål og sendte Ukraina til himmels på hjemmebane. Foto: EPA/KERIM OKTEN
HELTEN: Andrej Sjevtsjenko scoret to mål og sendte Ukraina til himmels på hjemmebane. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media