- Vi skulle ledet denne kampen med fem mål

Aalesund hadde full kontroll i 70 minutter - så våknet Haugesund.

Aalesund hadde lenge god kontroll på eget gress, men to sene mål av Haugesund ga 2-2 i eliteserien søndag.

Kjetil Rekdal kunne være alt annet enn fornøyd etter at guttene hans rotet bort seieren og to poeng helt mot slutten. Først reduserte Michael Haukås i det 78. minutt fra kort hold, mens Geir Ludvig Fevang sørget for utligningen ti minutter senere på merkelig vis. Det ble vinket for offside, men dommer Trond Ivar Døvle godkjente likevel målet etter diskusjon med linjedommeren.

MISFORNØYD: Kjetil Rekdal var misfornøyd med hele laget etter uavgjort mot Haugesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MISFORNØYD: Kjetil Rekdal var misfornøyd med hele laget etter uavgjort mot Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Linjemannen står med flagget oppe lenge før det ble mål, et eller annet må han ha sett. Jeg skal være forsiktig med å si hva som er galt, men det var mye rart fra linjedommerne i kveld, sier Kjetil Rekdal.

For foruten åpningsminuttene og helt mot slutten, hadde Aalesund ellers god kontroll på gjestene fra Haugesund. Til tross for en svak start fikk hjemmepublikummet en tidlig scoring å juble for. Michael Barrantes hadde en enkel jobb med å prikke inn 1-0 etter elleve minutter da Leke James ble spilt flott gjennom av Tremaine Stewart, og dunket ballen inn foran mål fra høyre. Det var costaricanerens niende seriemål for sesongen.

Etter at vertene tok ledelsen hadde AaFK kommandoen i oppgjøret. Alexander Søderlund skjøt ballen i tverrliggeren fra langt hold i det 16. minutt, men ellers var det svært lite FKH fikk til å stemme offensivt før pause. Pasningsspillet på den siste tredjedelen av banen var alt for upresis til å true hjemmelaget.

Leke James scoret i sin tredje kamp på rad da han doblet til 2-0 i det 34. minutt. Nigerianeren avsluttet med hel volley på et presist slått innlegg fra Enar Jääger. Samme mann kom til en stor sjanse tidlig i annen omgang. James var alene med FKH-keeper Per Morten Kristiansen, men skjøt ballen like til side for mål.

Kjetil Rekdals mannskap viste seg spesielt farlig på høyrekanten. Etter 64 minutter kunne og burde Barrantes gjort sitt annet mål for kvelden, men fra tre meter skjøt han ballen rett på keeper. Heller ikke Lars Fuhre klarte å få nettsus på returen. Det viste seg senere å bli kostbart for Aalesund.

- Det er vår egen feil. Dumskap og nonchalance straffer deg alltid i fotball. Vi slutta å spille fotball etter 70 minutter, og holdt på å tape kampen. Jeg er misfornøyd med hele laget. Denne læringsprossesen må gå inn eller så tar du ikke noen steg videre. Vi får to baklengs og ett poeng i en kamp du skulle ledet 5-0. Liten trøst å stå her med ett poeng

Uavgjortresultatet gjør at Aalesund står med 35 poeng på en niendeplass. For Haugesund betydde det ene poenget at klubben fortsatt er plassen foran på tabellen med tre poeng mer.

(NTB)