MANLET MODENHET: Olivier Giroud mener Arsenal ikke var modne nok til å vinne ligaen denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB Scanpix
MANLET MODENHET: Olivier Giroud mener Arsenal ikke var modne nok til å vinne ligaen denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB ScanpixVis mer

- Vi skulle spilt mindre fotball

Olivier Giroud om Arsenals største mangel.

(Dagbladet): Norge fikk bryne seg på Arsenal-spiller Olivier Giroud i gårsdagens landskamp mot Frankrike, og du kan trygt si at spissen kom seirende ut av duellen.

Med to nydelige scoringer var han sterkt delaktig i Frankrikes 4-0-seier over Per-Mathias Høgmos mannskap.

Klubblaget Arsenal startet sesongen i Premier League sterkt, men så pekte formkurven nedover, før den hevet seg mot slutten. Mannskapet til Arsène Wenger ble til slutt nummer fire, sju poeng bak ligavinner Manchester City.

- Vi var på toppen halve sesong og så sprakk vi, sier Giroud til den franske avisa Midi-Libre, gjengitt av engelske Telegraph.

- Jeg tror vi manglet modenhet, og vi hadde mange skader på et viktig tidspunkt.

Han peker på at Arsenals største mangel var å tilpasse seg topplagene i ligaen. London-laget fikk bare én trepoenger i de seks kampene de møtte Liverpool, Manchester City og Chelsea.

- Du må vise utvikling i disse kampene, og kanskje spille mindre fotball, men det er vanskelig fordi det ikke er vår fotballfilosofi, sier franskmannen.

Arsenal er et lag som har mye ballbesittelse, og spissen etterlyser mer kynisme mot de største lagene.

Giroud traff nettmaskene 16 ganger denne sesongen.