SÅ KAMPEN FRA BENKEN: Lyon-spiller Kim Källström satt på benken da Lyon banket Dinamo Zagreb 7-1. Han sier til svenske Aftonbladet at han ikke tror på beskyldningen om avtalt spill. Foto AFP PHOTO PHILIPPE MERLE
SÅ KAMPEN FRA BENKEN: Lyon-spiller Kim Källström satt på benken da Lyon banket Dinamo Zagreb 7-1. Han sier til svenske Aftonbladet at han ikke tror på beskyldningen om avtalt spill. Foto AFP PHOTO PHILIPPE MERLEVis mer

«Vi skulle trykke på og se hva som skjedde»

Kim Källström røper pausepraten i skandalekampen.

(Dagbladet): Mange har klødd seg i hodet etter at Lyon vant 7-1 mot Dinamo Zagreb og snøt Ajax for avansement til åttedelsfinale i Champions League.

Dinamo Zagreb slapp inn seks mål etter pause, og Lyon gikk videre med bedre målforskjell enn Ajax.

Nå forklarer Lyon-spiller Kim Källström hvordan han oppfattet overkjøringen av det kroatiske laget.

- Jeg vet at det ikke var noe skummelt som skjedde. Alt som kunne gå vår vei, gikk faktisk til vår fordel, sier Källström ifølge svenske Aftonbladet.

Det franske lotteritilsynet etterforsker saken, og nederlansk presse har fokusert på et spesielt blunk fra en Zagreb-spiller til en Lyon-spiller etter den ene scoringen.

- Vanskelig å analysere At Dinamo Zagrebs kontroversielle president tidligere er dømt for korrupsjon, svekker ikke mistanken mot kroatene.

Ajax hadde tre poeng og sju måls forsprang på Lyon før den avgjørende gruppespillkampen. Ajax tapte 3-0, mens Lyon vant 7-1.

DEPPER: Ajax-spillerne skjønner at de ikke er videre i Champions League. Foto: AP Photo/Peter Dejong
DEPPER: Ajax-spillerne skjønner at de ikke er videre i Champions League. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer

- Det er vanskelig å analysere hva som skjedde. Jeg er bare glad for at jeg fikk være med å oppleve en slik seier. Det er ganske heftig, sier Källström.

Ikke en gang Lyon-trener Rémi Garde hadde stor tro på avansement - og han valgte å spare enkelte av sine beste spillere i Champions League-kampen. Blant annet Källström satt på benken.

Fikk klar beskjed etter pause Til pause var stillingen 1-1, og det var først etter sidebytte at scoringsorgien startet.

På spørsmål fra Aftonbladet om hvordan pausepraten i garderoben var, sier svensken følgende:

- Vi skulle trykke på og se hva som skjedde. Da kom det tre mål på fire minutter. På 4-1 innså vi at det kunne skje noe stort.

- Hva sier du til spekulasjonene?

- Hva skal jeg svare på det? Jeg vet at det ikke skjedde, men det er vel slik det fungerer. Så fort noe utrolig inntreffer starter spekulasjonene.

- Det var ikke en lett situasjon for Dinamo. De fikk en spiller utvist, hadde null poeng og ikke mye å spille for.

- Hvordan var stemningen på benken?

- Vi skrek at laget måtte angripe, angripe og angripe. Jeg trodde ikke det var sant når det rant inn baller i Dinamo-målet hele tida. Samtidig hadde vi kontroll over hva som skjedde i Ajax-kampen, sier Källstrøm.

Rett etter kampen, fikk Zagreb-trener Krunoslav Jurci sparken på grunn av det svake resultatet.

JUBEL: Lyon-spillerne jubler etter avansement fra gruppespillet i Champions League. Foto:  REUTERS/Nikola Solic
JUBEL: Lyon-spillerne jubler etter avansement fra gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Nikola Solic Vis mer