- Vi slår Chelsea hjemme

Tørum er optimist.

LONDON (Dagbladet.no): Om ikke Rosenborg skulle fly hjem med SAS i morgen, hadde Knut Tørum gjort det på egenhånd i kveld. Lettet, glad, stolt og sliten smilte mannen som er under press fra den sportslige ledelsen i Rosenborg fra øre til øre etter sjokkresultatet mot Chelsea i kveld.

- Vi er selvfølgelig heldige som får med oss ett poeng herfra. Jeg ser jo at Chelsea hadde sjanser til å avgjøre det de siste tjue minuttene, men vi holdt oss til planen vi hadde, og hadde marginene på vår side i kveld, sier Tørum.

- Jeg må bare takke gutta for heroisk innsats, og den innsatsen ble belønnet med det poenget vi hadde tro på at vi kunne ta. Men jeg tror ikke så mange rundt oss hadde tro på det.

Og det har Tørum selvfølgelig helt rett i. Selv da Mika Koppinen hamret inn 1-0 var det maks 25 personer på Stamford Bridge som trodde det målet var nok til uavgjort. For selv om Chelsea er skadeskutt er det verdensklasse på alle plasser i den elleveren Rosenborg fravristet poeng.

- Det er sånn det kommer til å bli for oss på bortebane i Europa. Vi er nødt til å ta de sjansene vi får.

Kunne scoret flere

Koppinen tok den første, men som om ikke det var nok med finnens stjernetreff, hadde Alexander Tettey en fantasisjanse til å gi trønderne 2-0 minuttet før utligningen kom.

- I kamper som dette er det små marginer som gjør at vi ikke slipper inn både to, tre og fire mål. De siste tjue minuttene var det nesten powerplay rundt boksen vår, og de siste ti minuttene var lange på benken, smiler RBK-sjefen, og innrømmer at det ikke hadde vært ufortjent om Chelsea hadde satt en til.

- Hadde de gjort det måtte vi bare tatt av oss hatten, men i kveld gjorde vi nok til å ta med oss ett poeng.

Skuffet over bråket

I dag meldte flere medier, deriblant Dagbladet, at Tørum må gå etter sesongen. Selv hevder bergenseren at han ikke har lest noe av skriveriene, og at han ikke har snakket med Knut-Torbjørn Eggen om uttalelsene fra sportsdirektøren.

I tillegg er han overrasket over at han ikke har hørt noe om bråket før han ble konfrontert med det etter treninga i går.

- Jeg har ikke lest det, så jeg har egentlig ingen kommentar til det.

I rute i Champions League

Men selv ikke bråket i korridorene er nok til å ta fra Tørum humøret etter en kveld som dette.

Etter kampen spøkte Rosenborgerne med at de var i rute til Champions League-avansement. Uavgjort borte og seier hjemme er nok til å gå videre fra gruppa.

- Tror du at dere kan slå Chelsea hjemme?

- Selvfølgelig! Jeg har sett Chelsea spille i Norge vinterstid før, gliser han, og sikter til den legendariske snøkampen i Tromsø i 1997.

VELKOMMEN TIL TRONDHEIM: Knut Tørum og Jose Mourinho gir hverandre hånda etter 1-1 på Stamford Bridge. - Jeg har sett Chelsea spille i Norge vinterstid før, sier Knut Tørum.