- Vi slipper inn to bedritne mål

Sint Rekdal etter uavgjort mot Sogndal.

ÅLESUND (Dagbladet):  Aalesund - Sogndal - 2-2

Sogndal så ut til å ta med seg alle tre poengene da kampen gikk til overtid, men da dukket AaFK-kaptein Daniel Arnefjord opp og styrte inn utligningsmålet fra kloss hold.

Kjetil Rekdal mener at Aalesund fortjente langt mer i en kamp der hjemmelaget skapte de største og beste sjansene.

- Vi slipper inn to bedritne mål. Måten de setter dem inn på er kanskje fint, men det vi gjør i forkant av dem er ikke bra, sier Rekdal som mener at laget hans fortjente mer.

- Jeg tror vi skapte 16-17 målsjanser og Sogndal skapte kanskje fire eller fem. Jeg skjønner ikke at vi ikke scoret flere i dag, sier Rekdal til TV 2.

Aalesund hadde nemlig svært mange sjanser til å score på hjemmebane og AaFKs Sander Post var enten avslutter eller oppspillspunkt på de aller fleste av dem.

Solid Post-mann Allerede etter sju minutter headet estlenderen nesten Aafk i ledelsen. Kjell Rune Sellin fulgte opp med et hardt skudd inne i Sogndals 16-meter åtte minutter senere, men ballen fikk aldri gleden av strak vrist. Skuddet gikk like utenfor.

Sogndal tok etter hvert over engasjementet i kampen og sitt første mål satte Ulrik Flo inn etter 27 minutter. Mens Flo banket ballen inn via stanga, var Aafk-forsvaret tilskuere.

Bare minutter senere fikk Ulrik Flo to nye sjanser, men begge ble berget av Aafk-keeper Sten Grytebust.

Gjennom hele førsteomgangen skapte begge lag sjanser, men Sogndal overbeviste mest i lagspill og presisjon. Sander Post var flere ganger temmelig nære på en utligning, men den kom først fem minutter ut i siste omgang.

Innlegget smalt Post inn fra fem meter på hel volley. Skuddet gikk lavt langs bakken og Sogndl-keeper Nils Kenneth Udjus fikk aldri grepet om ballen.

Like etter dro Sogndals Malick Mane med seg ballen fra hjørneflagget og inn langs dørlinja, hard og strak pasning til Ulrik Flo som effektivt scoret sitt andre for dagen.

Nevnte episode skjedde etter 60 minutter spill og Manes mål sendte Sogndal opp i 1-2-ledelse.

Barrantes ikke presis nok Nest etter Post var det Aalesunds midtbane-tekniker, Michael Barrantes som hadde flest målsjanser og assist-pasninger. Noen av skuddene Barrantes serverte, hadde helt klart potensiale i seg, men presisjonen var ikke perfekt.

I det stadionuret passerte 90 minutter fikk Aalesund jobbet seg til en uavgjort da Daniel Arnefjord fikk ballen på to meters hold og kraftsparket den i Sogndals mål-netting.

Poengdelingen var fullt fortjent, om man ser bort i fra passiviteten til Aafk på begge målene de fikk i mot.