- Vi sliter hele tida i forsvar

Arsenal klarer ikke å tette igjen, mener Arsjavin.

FINT FRAMOVER: Bare erkerival Tottenham hadde scoret like mange mål i Champions League før siste runde som Arsenal og Andrej Arsjavin, men bakover mener russeren at de røde sliter for mye. I kveld må han helst gjøre som her, score på Emirates.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
FINT FRAMOVER: Bare erkerival Tottenham hadde scoret like mange mål i Champions League før siste runde som Arsenal og Andrej Arsjavin, men bakover mener russeren at de røde sliter for mye. I kveld må han helst gjøre som her, score på Emirates.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

Følg Arsenal - Partizan og resten av Champions League-runden i studio fra kl. 20!

(Dagbladet): Arsenal må vinne hjemme mot Partizan fra Beograd i kveld for å være sikre på avansement til finalespillet i Champions League.

London-laget har imidlertid tapt de to siste kampene i turneringen - mot gruppeleder Sjaktar Donetsk og Braga - begge ganger etter å ha sluppet inn to mål.

Det bekymrer Andrej Arsjavin.

- Vi sliter hele tiden i forsvar, sier russeren, ifølge Guardian.

- Vi er hele tiden nødt til å score mer enn vi slipper inn. Vi prøver selvfølgelig å forbedre oss, men vi klarer det ikke, sier Arsjavin.

Alle sin feil
Seks baklengs på fem kamper i gruppespillet er selvfølgelig ingen katastrofe, men 18 baklengs i Premier League er også mer enn noen av de andre lagene i topp fire.

Likevel er ikke Andrej Arsjavin ute etter å «ta» forsvaret sitt.

- Vi skyler ikke på forsvarsspillerne. Noen ganger er det jeg som ikke klarer å gjøre løpet, og dermed lar en av motstandernes forsvarere slå innlegget som spissene deres kan score på. Det handler ikke alltid om forsvarerne, sier Arsjavin.

- Vi er nødt til å forberede oss defensivt som et lag. Vi skylder ikke på forsvaret. Vi forsøker å forberede oss, men vi klarer det ikke, sier han.

Frykten er fienden
Selv om Arsjavin ikke vil klandre forsvaret, er laget uansett svekket bakover før kveldens viktige kamp. Thomas Vermaelen er fortsatt ute, og vil være det til over nyttår, og Johan Djourou er uaktuell.

Til manager Arsene Wengers hell kan han likevel bruke Laurent Koscielny tross hodeskaden franskmannen pådro seg mot Fulham i helga, det samme gjelder Sebastien Squillaci.

Den samme manageren mener det største hinderet for Arsenal-avansement er frykten for at det skal gå galt.

- Et tidlig baklengsmål kan gjøre oss litt nervøse, så det må vi unngå. Vi ønsker å spille kampen uten frykt, sier Arsene Wenger.

- Frykt hjelper ingen til suksess. Risiko som en del av spillet er man imidlertid nødt til å akseptere. Det er jeg fan av, og det er en del av filosofien min, ni av ti ganger vinner du på det, en av ti ganger taper du, mener franskmannen.