TRØBBEL: Vikings Andre Danielsen (t.h.) må se TIL-spillerne feire ledermålet til Rushfeldt-vikar George Mourad. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
TRØBBEL: Vikings Andre Danielsen (t.h.) må se TIL-spillerne feire ledermålet til Rushfeldt-vikar George Mourad. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

- Vi sliter spillemessig

Hareides Viking spilte uavgjort hjemme mot Tromsø.

|||

Viking - Tromsø 1-1. Tromsø-spillerne kjemper som løver for hvert poeng i år. Det fikk Viking merke da gjestene fra nord fikk med seg ett poeng fra oljebyen.

Per-Mathias Høgmos utvalgte har kjempet seg til poeng i fem av seks kamper denne sesongen. Fire ganger har det endt med seier. Borte mot Viking ble det nok en sterk defensiv jobb.

- Totalt sett er det lite å si på uavgjort i denne kampen, men jeg er misfornøyd med at vi ikke drepte den med de store mulighetene vi hadde, sa Høgmo.

Viking på sin side begynner å synke ned i sumpen for alvor, og har en utfordrende jobb med å reise seg etter bare fem poeng på seks kamper. Kaptein Børre Steenslid var likevel lettet etter kampen.

- Vi fikk det målet vi jaktet på. Jeg synes det var sterkt av oss å hente oss inn igjen, sa Steenslid, mens trener Åge Hareide konstaterte at laget sliter for tiden.

- Vi sliter spillemessig og hadde i utgangspunktet satset på tre poeng i dag, sa Hareide.

Passivt

Tromsø åpnet som ventet passivt og sto lavt mot Viking, samtidig som laget maktet å kontre når anledningen bød seg.

Hjemmelaget fikk ha ballen mye og dominerte banespillet, men bare unntaksvis endte dette presset i farlige situasjoner foran målvakt Sead Ramovic.

Noe av grunnen var at Viking hadde store problemer med å komme til innlegg mot et bastant Tromsø-forsvar.

Forsvarsblemme

I den andre enden av banen var alt så mye lettere da George Mourad sendte Tromsø i ledelsen. Indridi Sigurdsson tabbet seg ut i forsvarsspill, og tilbakespillet ble enkelt plukket opp av Mourad, som ikke gjorde noen feil alene med Rune Almenning Jarstein.

- Han er klok i bevegelsene og har gode ferdigheter. George blir en god erstatter for Sigurd Rushfeldt, mente Høgmo.

Viking presset hardt på i annen omgang for å unngå en ny nedtur, og en umarkert Stefan Gislason kunne heade siddisene tilbake i oppgjøret.

På overtid hadde Tommy Høiland og Patrik Ingelsten muligheter til å avgjøre for vertene, men Tromsø sto imot presset nok en gang og kjemper videre i teten.

(NTB)