-  Vi sliter

31 avslutninger, 16 på mål, men ingen scoringer. De er flere enn Harald Martin Brattbakk som sliter i Rosenborg.

TRONDHEIM (Dagbladet):- Ja, det er helt klart, sukker RBK-trener Per Joar Hansen. - For oss har det nå blitt et stadig tilbakevendende\' spørsmål.

Rosenborg tapte 0- 1 for F.C. København i Royal League og har etter det avgitt fem av seks poeng på Lerkendal mot Aalesund og Fredrikstad. Det lukter ikke seriegull nr. 14 av det.


Hjalp ikke

- Utgjort, sier Christer Basma. - Jeg fatter ikke hvordan vi ikke klarte å score mål.

Og Basma er en av dem som virkelig har grunn til å lure. Han var nemlig, sammen med andre som crosset ballen inn foran FFK-målet i går kveld, presisjonsmessig årsbeste. Men det hjalp ikke - avslutningene satt der Steinar Sørlie hadde kroppsdelene sine til enhver tid.

- Flaks og uflaks er en faktor det ikke blir tatt hensyn til i fotball, sier Per Joar Hansen. - Men i denne kampen hadde vi uflaks. Og sånn jeg føler det nå, kunne vi spilt til i morgen uten å få mål. Steinar Sørlie spilte jo sitt livs fotballkamp.- Nei, vi sliter, sier RBK-treneren. - Vi sliter med å få ballen i mål. Men ut over det har jeg ikke mye å sette fingeren på etter denne kampen. - Vi spilte jo veldig godt.

Og så ble det 0- 1.


- Fem poeng er blitt borte her på Lerkendal? - Ja, og det er en dårlig trend. Og samtidig spilte vi ikke godt i Bodø forrige helg heller (seier 1- 0). Men jeg er ikke bekymret - det var stor spillemessig framgang i denne kampen. det er bare resultatet som irriterer.


RBK-trenerens observasjon er helt korrekt. Rosenborg var i store perioder meget gode. men foran mål var de ditto dårlige.

- Hva nå?

- Jeg skal få spillerne til å jobbe videre med det de kan. Og så er det bare å håpe at vi ikke fortsetter å være så stressa og urolige i avslutningsfasen, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Så god er nemlig ikke Steinar Sørlie.

KJEMPER FORGJEVES: Rosenborgs Alexander Ødegård og resten av RBK sliter med å få ballen i mål. Her i duell med Fredrikstads Øyvind Hoås.