- Vi slo jo til og med svenskene!

«B-gjengen» slo til da Aksel sviktet.

(Dagbladet.no): Mange så mørkt på norsk alpinsport da Kjetil André Aamodt la opp på direktesendt TV 6. januar. Så kom Aksel Lund Svindal og viste at det var et liv etter «Dream Team».

I dag ble det inntrykket ytterligere forsterket.

For da Aksel Lund Svindal kjørte ut i 1. omgang, steg Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas og Lars Myhre fram. Og sørget for at resultatlista etter VM-slalåmen ble hyggelig norsk lesning likevel.

Tre norske blant de 10 beste ble fasiten, og aller best var Truls Ove Karlsen. Etter å ha ligget som nummer 12 etter 1. omgang kjørte han seg opp til 7. plass i finaleomgangen.

- Jeg prøvde bare å gi full gass. Jeg er veldig godt fornøyd. Det var bedre forhold i dag enn det har vært i verdenscupen. Og da får vi endelig vist fram hvor gode skiløpere vi er, jubler Karlsen til NRK.

Han ble også ble nummer seks i storslalåm.

Gamle takter

Hans Petter Buraas hadde bare én plassering blant de 30 beste i verdenscupen denne sesongen, men i dag viste han endelig glimt av gamle takter.

HAR VIST SEG FRAM: Truls Ove Karlsen har med 6. plass i storslalåm og 7. plass i dagens slalåm fått et slags gjennombrudd i Alpin-VM i Åre. Foto: SCANPIX
HAR VIST SEG FRAM: Truls Ove Karlsen har med 6. plass i storslalåm og 7. plass i dagens slalåm fått et slags gjennombrudd i Alpin-VM i Åre. Foto: SCANPIX Vis mer

Med startnummer 50 tok «Burre» en sterk 8. plass, etter å ha kjørt seg opp fem plasser.

- Fantastisk av gutta. Vi slo jo til og med svenskene! Det er godt å få en bekreftelse på at vi kan når vi vil. En dag som denne kommer godt med i fortsettelsen, sier Buraas til NRK.

Lars Myhre ble nummer 10. Mario Matt sikret omsider Østerrike et gull, og han vant i utklassingsstil. Hele 1,81 sekund skilte ned til sølvvinner Manfred Moelgg fra Italia, mens franskmannen Jean-Baptiste Grange knep bronsen.

<B>BURRE-OPPTUR:</B> Hans Petter Buraas beviste at han fortsatt kan med dagens 8. plass.