- Vi slo ut Premier Leagues beste lag

Benni McCarthy sendte Arsenal ut av FA-cupen.

(Dagbladet.no): Blackburn - Arsenal 1-0.

Innbytter Benedict McCarthy scoret det eneste målet i løpet av de 180 minuttene de to cupkampene mellom Blackburn og Arsenal varte. Første møte for elleve dager siden endte 0-0 på Emirates Stadium.

Dagens omkamp var 86 minutter gammel da McCarthy fintet Philippe Senderos veggimellom og satte ballen i det lengste hjørnet fra venstresiden av feltet.

- Jeg er fornøyd fordi vi slo ut antakelig det beste laget i Premier League, sier McCarthy til Sky Sports ifølge PA.

- Et stykke magi 

Blackburns toppscorer McCarthy startet kampen på benken, og kom inn etter en drøy times spill.

- Når du får sjansen må du være klar. Du har friske bein og du kan skape et lite stykke magi som det, sier han ubeskjedent om scoringen sin.

Også manager Mark Hughes var begeistret over scoringen til sørafrikaneren.

- Jeg synes det var et mål som fortjener å avgjøre en hvilken som helst kamp, og jeg gleder meg til å se det igjen, sier Hughes til Sky Sports.

AVGJORDE: Benedict McCarthy (t.v.) kom inn som innbytter og avgjorde for Blackburn. Her feirer han med Brett Emerton. Foto: Reuters/Scanpix
AVGJORDE: Benedict McCarthy (t.v.) kom inn som innbytter og avgjorde for Blackburn. Her feirer han med Brett Emerton. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Hughes klarer ikke å la være å skryte litt av sin egen taktiske kløkt ved å ha matchvinneren i ermet.

- Han gir oss kvalitet i verdensklasse og har gjort det hele sesongen. For et godt valg av manageren å sette ham inn for å avgjøre kampen, fleipet Hughes.

Ingen praktkamp 

Før scoringen var kampen verken spesielt sjanserik eller underholdende.

Begge lag fikk søknader om straffespark avslått av dommer Graham Poll i første omgang. Arsenals Jeremie Aliadiere snublet over Rovers-keeper Brad Friedel, men fikk ikke annet enn en skyllebøtte av den amerikanske keeperen som mente han filmet.

Fredrik Ljungberg var nok nærmere å få straffespark da han snublet inn i straffefeltet med Brett Emerton tråkkende på hælene, men heller ikke denne syntes Poll var verdt straffe.

Julio Baptista var nærmest scoring før pause, men Arsenals brasilianer headet over fra umarkert posisjon etter frispark fra landsmannen Denilson.

Gamst-sjanse

Baptista hadde noen gode skuddforsøk i andre omgang som Brad Friedel reddet mesterlig.

Morten Gamst Pedersen hadde en stor sjanse for Blackburn da han kom fri på venstresida i feltet, men fra skrått hold skjøt han utenfor og over mål.

Blackburn møter Manchester City i kvartfinalen.