Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi sløser bort to poeng

Irritert Riseth etter sen Tromsø-utlikning.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Tromsø 1-1.

Tromsø hadde ikke tapt på Åråsen siden 2003, og var også det klart beste laget i store deler av dagens gjørmebad på Åråsen.

Likevel så det lenge ut til at den gode statistikken skulle ryke, og at LSK skulle jobbe med seg en heldig seier etter Simen Brennes kanonskudd i første omgang.

Men da innbytter Douglas Sequeira dukket opp inne i LSK-feltet ti minutter før slutt, fikk TIL poenget de virkelig fortjente.

- Vi er «on fire» de første 45, og fører kampen i begge omganger. Jeg er overrasket over at vi takler forholdene så bra som vi gjør, sier Steinar Nilsen etter kampslutt.

Kanskje får Tom Nordlie rett i sine spådommer om at Tromsø kan være en outsider i toppen i år.

- Vi gjør en god match, selv om jeg har møtt verre LSK-lag. Men gullfavoritter er vi ikke, sier Sigurd Rushfeldt.

Vet hvor skoen trykker

JUBLET FØRST: Simen Brenne (t.h.) ga LSK ledelsen og feiret med kaptein Vidar Riseth og Pål Steffen Andresen. Men Tromsø var best og kunne fort tatt med seg alle poengene. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
JUBLET FØRST: Simen Brenne (t.h.) ga LSK ledelsen og feiret med kaptein Vidar Riseth og Pål Steffen Andresen. Men Tromsø var best og kunne fort tatt med seg alle poengene. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

For Tom Nordlies gutter er det en del som må rettes på om gullplanene på Åråsen skal bli virkelighet.

Heldigvis har Nordlie full kontroll på hva som mangler.

- Vi spiller på oss en haug av kontringer fordi vi slår for kort når vi spiller langt, og pådrar oss brudd. Når spissene ikke vinner duellene foran, gir vi Tromsø mye rom på midten, sier Nordlie.

Han mener LSK ikke kan være fornøyde med ett poeng på hjemmebane, men er ikke så veldig bekymret.

- Det er soleklart hva som er galt i dag, så det tar jeg med ro. Jeg er mer skuffet over at vi ikke klarer å rette på det raskt nok, sier Nordlie, som mener Tromsø fortjente poenget de fikk.

Skuffet Riseth etter god debut

Vidar Riseth fikk æren av å bære kapteinsbindet i sin første tippeligakamp i gult, og markerte seg tidlig og godt i duellene med Adriano Munoz.

Etter kampen var han irritert over at innsatsen som ga ham Kanari-fansens bestemannspris, ikke holdt til tre poeng.

PØSREGN: LSKs John Anders Bjørkøy og Tromsøs Douglas Sequeira kjemper om ballen mens regnet bøtter ned over Åråsen. Foto: Morten Holm, Scanpix
PØSREGN: LSKs John Anders Bjørkøy og Tromsøs Douglas Sequeira kjemper om ballen mens regnet bøtter ned over Åråsen. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

- Vi sløser bort to poeng når vi leder 1-0 og har kontroll ti minutter før slutt, sier Riseth.

Han synes bestemannsprisen er en mager trøst uten tre poeng, og mener manglende defensiv jobbing fører til utlikningen.

- Vi må være konsentrert på dette nivået, og de defensive løpene må tas helt til siste stund, sier LSK-kapteinen om situasjonen der Sequeira fikk gi Tromsø 1-1 etter innlegg fra kant.

Drømmetreff og regndans

Bortelaget fikk kampens første mulighet allerede etter et minutt, da Sigurd Rushfeldts heading fra kloss hold dro en god redning ut av Otto Fredrikson.

Men det var hjemmelaget som skulle ta ledelsen denne gangen, og det med et smell etter 14 minutter.

Simen Brenne smalt til på volley fra nærmere 25 meter, ballen dundret i tverrliggeren bak Sead Ramovic, som i langstrakt positur fikk returen i ryggen.

Ballen rullet tilbake i hjørnet, og som en anerkjennelse av Brennes knalltreff gir vi ham den scoringen, selv om den fort kan bli regnet som selvmål. 1-0, i hvert fall.

image: - Vi sløser bort to poeng

Utover i omgangen tiltok regnet voldsomt i styrke over Lillestrøm, og den en gang vårjevne matta ble slitnere og slitnere. Det merket også spillerne, som fikk det tyngre og tyngre.

- Vi er heldige som leder, sa Tom Nordlie i pausen, og hadde rett i det.

Snytt for straffe, men fikk utlikningen

Og Tromsø-presset fortsatte i andre omgang, uten at de store sjansene kom på løpende bånd.

Banen var fortsatt vanskelig, TIL-spissene forsøkte seg helst med langskudd, og Vidar Riseth styrte LSK-fireren med stødig hånd.

Kanskje litt for stødig da Tommy Knarvik ble lagt i bakken etter halvspilt omgang.

TIL-spillerne ropte på straffe og hadde nok retten på sin side. Men i stedet for straffe ble oppmerksomheten rettet mot en skadet Vidar Riseth.

- Han (Riseth) er ikke borti ballen, og da er vel konklusjonen grei. Men han er rutinert og vet at han skal bli liggende nede, gliser Knarvik når han blir spurt om han tror Riseth hadde det vondt.

Straffe der kunne gitt en tidligere utlikning, men ti minutter før slutt dukket altså Douglas Sequeira opp inne i feltet etter en stuss, vendte seg riktig vei, og trillet ballen i motsatt hjørne.

Slitne bein på det tunge føret hindret store sluttspurter, og lagene fulgte hverandre tett til fløyta gikk.

Poengdeling, og nok et år uten Lillestrøm-seier over Tromsø på Åråsen.

- Vi er nok dårligere enn Tromsø i dag, sier målscorer Simen Brenne.

Steinar Nilsen er mest opptatt av at Tromsø skal holde seg nøkterne, selv om mange ble imponerte i ettermiddag.

- Det er altfor tidlig å si om vi kan ta medalje. Vi kan ikke ta av på grunn av ett poeng, sier Nilsen.

JUBLET SIST: Douglas Sequeira feirer utlikningen med TIL-supporterne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media