<strong>FORKLARTE SEG UNDER ED:</strong> Tyler Hamilton står på sitt og mener at det var Bjarn Riis som introduserte ham for den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/NTB scanpix
FORKLARTE SEG UNDER ED: Tyler Hamilton står på sitt og mener at det var Bjarn Riis som introduserte ham for den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/NTB scanpix Vis mer

- Vi snakket om dopingprodukter og blodoverføringer

Tyler Hamilton forklarte under ed at Bjarne Riis introduserte ham for spansk dopinglege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere Lance Armstrong-hjelper Tyler Hamilton står på sitt. Han forklarte tirsdag under ed at Bjarne Riis i 2002 introduserte ham for den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes.

Dermed gjentok den amerikanske sykkelrytteren det han skrev i boken sin, «The Secret Race», som ble utgitt sist høst. Hamilton vitnet via videooverføring i Fuentes-rettssaken, som de siste ukene har pågått i Madrid.

Han fortalte at han jobbet med Fuentes fra 2002 til 2004 og at Riis tipset han om dopinglegen da han byttet fra US Postal Service til CSC-laget.

- Vi møttes på en rasteplass langs motorveien i Spania. Vi snakket om dopingprodukter og en løpskalender. Vi snakket om blodoverføringer, sa Hamilton ifølge velonews.com.

Riis har ennå ikke kommentert Hamiltons påstander.

Hamilton var, ved siden av Floyd Landis, nøkkelvitne da Det amerikanske antidopingbyrået til slutt kneblet Lance Armstrong nylig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer