- Vi spiller best i VM

Men Aragones frykter likevel Brasil.

(Dagbladet.no): Spania har imponert mange til nå i VM. Med sju scoringer på de to første kampene har mange troa på at laget kan gå langt i mesterskapet. Trener Luis Aragones er ikke i tvil om hvem som har vært best til nå.

- Måten vi spiller på, og mengden ballbesittelse vi har er det ingen andre som kan kopiere, uttaler landslagssjefen til den spanske avisen Marca.

- Argentina er muligens i nærheten, men resten er langt bak oss.

Landets beste VM-innsats kom i 1950, da de kom på 4. plass (mesterskapet ble avgjort med en finalepulje istedenfor finale). Nå er de allerede videre, og klare for å bedre den triste VM-statistikken.

- Et lag å frykte

- Vi er klare for sluttspill. Vi spiller den fotballen vi hadde planer om å spille, fortsetter treneren som fortsatt har tilgode å tape i den spanske sjefsstolen.

Skulle laget gå videre fra åttendedelsfinalen vil de trolig møte regjerende verdensmester Brasil. Og der er ikke Aragones like sikker på seier.

- Brasil har spilt på 70 prosent. Utover vil de komme opp på 100, og da blir de et lag å frykte.

-VI SPILLER BEST: Spania har imponert i Tyskland. Trener Luis Aragones mener de har vært best av alle. Foto: AP
-VI SPILLER BEST: Spania har imponert i Tyskland. Trener Luis Aragones mener de har vært best av alle. Foto: AP Vis mer

- Pekerman kjenner spillet

Aragones sier at VM til nå ikke har bydd på noen taktiske nyskapninger, men at flere trenere, blant annet Argentinas José Pekerman, vet «hvordan man spiller VM.»

- Når Argentina må forsvare seg gjør de det med nebb og klør, med to linjer av fire spillere ekstremt tett sammen.

67 år gamle Aragones, som forøvrig er mesterskapets nest eldste trener, uttaler at han mestrer de harde påkjennelsene et VM gir deg, selv om han bare sover fem timer om nettene.

- Det er akkurat som jeg hadde forventet. Jeg har snakket med mange tidligere trenere, for å finne ut av hva en turnering som dette var, og for å stille best mulig forberedt.

  • Din mening: Hvem spiller den beste fotballen i VM?