«Vi spiller ikke dårlig før Benny tar av buksa»

MOSS (Dagbladet): Moss- Viking 1- 3. Viking hadde stålkontroll mot Moss. Men trener Benny Lennartson var likevel rasende over at Viking ikke skapte mer. Midt i andre omgang rev han av seg jakka i frustrasjon. Det kunne vært verre.

- Jeg er glad jeg ikke så at han kasta jakka. Men vi spiller ikke dårlig før Benny tar av buksa. Det gjør han av og til på trening, ler Viking-kaptein Bjarte Lunde Aarsheim.

Og lille store Bjarte har virkelig grunn til å le. Viking framsto som et bunnsolid fotball-lag i går. Trygge i hver lagdel. Og med spillere som har individuelle ferdigheter til å avgjøre kamper alene.

Imponert Semb

Sånn som da Aarsheim forserte over hele banen, og dunket inn 3- 1 i krysset.

- Herlig å score et så fint mål. Det er det ikke ofte jeg gjør. Selvtilliten stiger voldsomt etter et sånt mål, sier Bjarte.

Også landslagssjef Nils Johan Semb lot seg imponere av Aarsheim i går, selv uten å ha sett ham score.

For da Bjarte satte inn 3- 1, hadde Semb forlatt Melløs for å rekke hjem til RBK- Molde på TV.

- Bjarte var bra. Han er fortsatt høyaktuell for Norge, sa Semb til Dagbladet før han forlot stadion.

Selv tenker Aarsheim mest på Viking.

- Selv om vi mista mange bra spillere i fjor, så synes jeg vi fungerer bedre som lag. At vi vinner på tunge dager som dette, er bra. Før tapte vi ofte denne type kamper. Kanskje vi har blitt mer ydmyke, og har mer bakkekontakt, sier han.

Kjedelig

Trener Benny Lennartson prøvde så godt han kunne å roe ned gullpratet og optimismen som lå tjukt utenpå alle som nærmet seg Viking-garderoben etter kampen. Men at laget hans har full pott etter to runder, og ligger på tabelltoppen sammen med Tromsø, lar seg ikke bortforklare. Det er ikke tilfeldig. Viking er gode.

- Ja, men i forhold til den festforestillingen vi viste sist helg mot Rosenborg, så var denne kampen dårlig. Skikkelig hverdag. Det var en kjedelig fotballkamp, sier Benny.

Neste runde blir det toppkamp i Stavanger. Mot Tromsø.

- Da må vi heve oss et par hakk.

Benny må være en av få trenere i Tippeligaen som ikke er fornøyd med å score tre mål, og skape tolv målsjanser på bortebane.

<B>NYTT BENNY-SHOW:</B> Viking-trener Benny Lennartson var fornøyd med tre poeng, men her kaster han jakka i sinne over at gutta misbruker en kontringsmulighet.