- Vi spiller ikke i G-streng

Norge deltar for første gang i EM i sandhåndball. Kristian Kjelling (21) digger den nye sporten, men kraftkaren sliter i sanddynene i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er fryktelig varmt. Vi må drikke hele tida og det er veldig slitsomt å løpe i sanda. Vi nordmenn er nok bedre bygd for å gå på ski, sier landslagsspiller Kristian Kjelling til Dagbladet.

Men det er nok ikke bare 35 graders varme som har slått ut de norske spillerne under håndball-EM i Spania. Målet for det norske herrelaget var å nå A-sluttspillet. Den drømmen forsvant i sanda i løpet av de to første kampene. Nå må de norske gutta ta til takke med B-sluttspill.

- Spanjolene har to-tre års erfaring. De tok oss på senga med raske bytter og flotte flygere. Vi var sjanseløse fra første start. Mot Liechtenstein tapte vi på straffekonk, sier han.

Også kvinnelandslaget fikk en dårlig start på turneringen. Trener Mette Davidsen innrømmer at de ikke var godt nok forberedt.

- Det er ikke noe å skryte av å tape mot Italia i håndball. Men de har egne lag i sandhåndball og satser på dette. Det er en utrolig spennende idrett, og den har tatt helt av her nede, forteller Davidsen.

Norge er ferske på beachen, men iveren og entusiasmen tyder på at håndballnasjonen også vil satse på å kaste håndball på stranda i tida framover - for det er i alle fall ikke mulig å stusse den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer