- Vi spiller ikke mot elleve søppelbøtter

Newcastle-manager Bobby Robson advarer sine spillere mot Vålerengas sultne atleter.

NEWCASTLE (Dagbladet.no): Med 1-1 i sekken fra bortemøtet med Vålerenga er manager Bobby Robson sikker på at Newcastle kommer seg til neste runde av Uefa-cupen. Selv om skader og utestengelser rir Newcastle som en mare.

Til kampen i morgen kveld er Kieron Dyer allerede ute med skade, Olivier Bernard er suspendert, og Lee Bowyer må fortsatt se langt etter europacupspill. I tillegg til en hel haug av andre forfall, og ifølge Bobby Robson, mediaskapte krangler. Alt er i hvert fall ikke helt som det skal være i Newcastle om dagen.

- Vi er tynne på midtbanen. Men vi har tro på at vi kan vinne hjemmekampen mot Vålerenga, eller, vi har tro på at vi skal vinne hjemme mot Vålerenga, sier Bobby Robson.

- Ikke lett

Og selv om han mener Newcastle tar Vålerenga på alvor, lar han det skinne gjennom at motstanderen fortjener respekt. For andreomgangen til Enga på Ullevaal overrasket ham.

- Det blir ikke lett nå heller. Vi spiller ikke mot elleve søppelbøtter. Vi spiller mot elleve atleter som er sultne, sier Robson.

For Vålerenga er situasjonen en helt annen. Selv om de slapp inn mål på hjemmebane for første gang i Uefa-cupen, gleder hele troppen seg enormt. Mye av respekten ble lagt igjen i garderoben ved pause i Oslo. Nå vet de at de kan matche feterte Premier League-stjerner.

- Det blir dritkult! Det blir en helt annen atmorsfære enn det vi er vant til, men vi kan ikke la oss skremme av det, sier Freddy Dos Santos til Dagbladet.no.

Alle vinner

- Vi var såpass bra i første kamp at vi viste vi kunne være med på dette nivået, istemmer Erik Hagen. De er enige om at nivået ikke var all verden, selv om deres egen prestasjon var opp mot det beste de har levert i årets Uefa-cup. Med Newcastles stadig økende skadeliste ser det lysere og lysere ut.

- De bør jo ha en såpass god og bred stall at de kan hamle opp med oss uansett, sier Dos Santos.

- Betyr det at du ikke forventer at dere går videre?

- Nei, for i denne kampen har vi alt å vinne.

Akkurat det er Robson enig i også. På Dagbladet.nos spørsmål om morgendagens kamp er en kamp Newcastle egentlig har alt å tape på, svarer han selvsikkert:

- Jeg mener vi har alt å vinne. Vi er nødt til å være positive før denne kampen. Vi tenker ikke på å tape i det hele tatt. Vi er opptatt av å vinne.

Straffer

Dermed er lista lagt for begge lag. Kampen er en åpenbar vinn-vinn kamp, som ingen vil eller skal tape. For Vålerengas del, med fem uavgjorte kamper på rad i Uefa-cupen, betyr det en ny nervepirrende straffespark-konkurranse. Om de får det som de vil.

- 1-1 og straffer er jo perfekt for oss, smiler Dos Santos.

  • Følg Newcastle - Vålerenga direkte på Dagbladet.no i morgen klokka 20.45.
ADVARER: Newcastle-manager Sir. Bobby Robson advarer fansen mot å tro at returkampen mot Vålerenga blir lett match i morgen.