Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sander Sagosen hyller lagkameratene:

- Vi spiller som konger

Norges håndballherrer tok siste stikk og satte dermed en stopper på EM-eventyret til Frankrike. Publikum hylles etter storkampen.

HERJET: Sander Sagosen storspilte mot Frankrike. Vis mer
  • Frankrike - Norge 26-28 (15-14)

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge hadde muligheten til å sende en av de store forhåndsfavorittene, Frankrike, ut av EM i kveld.

Franskmennene gikk på et overraskende tap mot Portugal i åpningskampen, og spilte med kniven på strupen i Trondheim Spektrum. Før kampen ble det debattert heftig om publikum skulle bue på Frankrike i et forsøk på å gjøre oppgaven ekstra vanskelig. De norske spillerne ønsket selv at publikum skulle vise litt fiendtlighet, og spillerne fikk svar på tiltale.

- Folk gikk litt i seg selv i dag, og en slik atmosfære har jeg aldri opplevd på norsk jord. Det er kanskje hovedgrunnen til at vi vinner i dag. Vi har lyst til å kjenne på det brølet hver gang vi scorer og hver gang vi stopper en ball, sier Sander Sagosen om publikums innsats.

Stemning

Det franske landslaget ble møtt med enormt mye buing og piping både før og underveis i kampen. Tilstedeværelsen til det norske publikummet var ekstrem.

- Publikum elsker det de ser. De har vært fantastiske her i dag, sa kommentator Daniel Høglund til Viasat.

Publikum ble rett og slett trukket fram som viktige bidragsytere til en fantastisk kveld i Trondheim Spektrum.

- De har laget et herlig kok, fortsetter han.

Også trener Christian Berge likte stemninga i spektrum.

- Det var ordentlig moro med det trykket som var, sier Berge til Viasat etter kampen.

- Kjemper vanvittig godt

Støtten fra publikum bidro til at Norge kunne si «au revoir» til de franske håndballherrene. Torbjørn Bergerud slo tilbake etter en svak åpningskamp, og sto fram som en av kampens viktigste spillere.

- Det var deilig å få slått franskmennene og få sendt de hjem, sier han.

Bergerud forteller hvordan han har jobbet for å slå tilbake.

- Det var et hakk opp fra forrige kamp, må jeg si. Etter kampen mot Bosnia har jeg hatt fokus på å snu det og komme tilbake til meg selv. Det synes jeg at jeg klarte, sammen med et forsvar som kjemper ekstremt godt foran meg, sier målvakten.

Se hva Sander Sagosen mener etter seieren:

HERJET: Sander Sagosen storspilte mot Frankrike. Vis mer

I strupen

Norge startet med samme lag som mot Bosnia, som tilsa at Torbjørn Bergerud fikk fornyet tillit i mål til tross for en unormal svak start i åpningskampen.

Det norske laget satte fyr på det franske laget allerede fra første stund. Sander Sagosen sjokkerte lagvenner da han scoret kampens første mål etter en spektakulær framvisning med piruett-finte. Deretter straffet han Frankrike hardt da Nedim Remili ble utvist da han prøvde å stoppe ham i full fart framover.

- Han er alltid til å stole på. Her er Sander brutal, sa Daniel Høglund da trønderen satte inn sitt andre etter få minutter.

Etter kvarteret spilt hadde Sagosen allerede scoret fem av åtte mål mot forhåndsfavorittene. Han trakk fram lagmoralen som avgjørende for at Norge slo Frankrike.

- Jeg tror hele Norge vet at vi har en enorm moral i dette laget. Vi gir oss ikke før fløyta blåser for siste gang. Jeg er stolt og rørt over gutta. Da jeg startet på landslaget spilte vi for 2000-3000 mennesker, nå spiller vi foran 9000. Vi spiller som noen konger utpå der. Det er rett og slett morsomt å være norsk landslagsspiller om dagen.

Selv om Bergerud hadde en svak kamp mot Bosnia fredag, viste målvakten hvorfor han er rangert som Norges beste keeper for øyeblikket. Bergerud var tilbake i den gode formen han tidligere har vist og leverte flere gode redninger.

- Dette unner vi han, sier Høglund.

Jevnt og nervepirrende

I pausen sa Christian Berge at de norske håndballherrene måtte finne tilbake til det gode forsvarsspillet og stå imot trykket.

Norge gikk fra en tremålsledelse til å ligge under på stillinga 15-14 til pause.

Frankrike fortsatte der de slapp i andre omgang. Norge sleit til tider i en utrolig jevn kamp mot storfavorittene.

- Frankrike gjør sakene sine meget godt. Norge klarer ikke å dekke opp, sa Høglund.

- Det er ingenting som skiller disse lagene, sa han videre da Norge jevnet ut stillinga på 20-20.

Da klokka bikket over 50 minutter, satte Norge endelig inn støtet. Sagosen banket inn et hardt skudd fra midten og Norge var oppe i en tremålsledelse igjen.

Torbjørn Bergerud ble hyllet da han stoppet to skudd på rappen, to ekstremt viktige involveringer fra målvakten.

- Bergerud står der som Kristiansten festning, skrek Høglund.

Frankrikes største profil, Nikola Karabatic, hadde ni tekniske feil mot Norge. Kommentator Høglund og Kjelling var sjokkerte.

- Det er et tronskifte i håndballen, Nikola Karabatic må abdisere for det nye, nemlig Sander Sagosen, avslutter Høglund.

Ludovic Fabregas ble kåret til banens beste med åtte mål, til tross for at Sagosen scoret ti.

Gruppefinale

Norge avslutter gruppespillet med en kamp mot Portugal på tirsdag. Portugal har hatt en voldsom utvikling de siste åra, og har plutselig blitt et lag mange frykter. Spesielt på klubbsida har de vist seg fra i Champions League, men landslaget viste hva de var kapabel til da de slo Frankrike tidligere i mesterskapet.

- Det blir en vanvittig viktig match. Det betyr litt hvis vi klarer å komme inn med to poeng til i mellomspillet. Jeg syns Portugal er gode, sier Berge.

Søndag spilte de mot Bosnia, hvor de tok en ny seier. Frankrike møter Bosnia i sin siste gruppespillskamp.

Norge krysser med gruppe E og F i hovedrunden. Der befinner storlag som Danmark, Sverige og Island seg, men ingenting er avgjort ennå. For Norges del starter hovedrunden fredag 17. januar om de skulle ta seg videre fra gruppespillet.