- Vi spiller som puddinger

ÅRÅSEN (Dagbladet): - Trøtte etter reisen midt i uka? For noe tull. Det er bare drita dårlig. Og i vår situasjon er det ikke lov å ramle sammen som et korthus på 0-1. Vi spiller som noen puddinger, sier LSK-kaptein Torgeir Bjarmann.

Krise i Lillestrøm? Ja, sjøl om ingen nevner ordet. Når kaptein Bjarmann til de grader snakker fra levra, er det alvorlig bekymring på Åråsen. Og Torgeir Bjarmann har rett - Lillestrøm spiller som noen puddinger. Uten at noen vet hvorfor.

- Vi har pratet om det, vi prater om det, og vi vil fortsette å prate om det, sier trener Arne Erlandsen. Når man ikke lykkes over tid, så mister man sjøltilliten. Og det er frustrerende - ikke bare for meg - men for alle. Dette er den tyngste perioden jeg har hatt som trener.

Lillestrøm-Molde 0-2

Mål: 0-1 Mork (33), 0-2 Hoseth (43).
BB:Karl Oskar Fjørtoft

- Det eneste vi kan gjøre er å spille oss ut av det, sier Torgeir Bjarmann. - Du får ikke sjøltillit av å trene eller prate - det får du gjennom å vinne fotballkamper. Og for å klare det må vi begynne et sted - vi må begynne å jobbe.

- Ligger du under 0- 2 etter 40 minutter, bør du bruke de siste 50 på å bli bedre.

Må lære å tape

Lillestrøm fikk 0-1 gjennom hjernedødt forsvarspill etter 33 minutter i går kveld. De hadde på forhånd snakket mye om - Karl Oskar Fjørtoft og Daniel Berg Hestad ikke måtte få lov til å ha ballen upresset midt i banen, men det ble med praten. Og mens forsvaret sto høyt uten å falle av slo Fjørtoft sin presise fest av en pasning.

Klart han gjorde det.

Og klart Thomas Mork scoret fra soloposisjon.

Da var det, som Torgeir Bjarmann sier det, over. For det skal ikke mer til for å velte dette topplaget fra i fjor. Ett baklengsmål, og Lillestrøm går opp i liminga.

- Det er ikke bare mentalt, fortsetter Torgeir Bjarmann. - Alle er med når det går bra - når det butter er det for mange puddinger. Og jeg har tatt det opp på møter og sagt at vi må bli som de lagene som er vant til å kjempe i bunnstriden.

- Vi må lære oss å tape og slå tilbake nedenfra.

Sogndal og Bryne er brukt som eksempler av Torgeir Bjarmann. Begge er lag som alltid må kjempe for å overleve.

- De takler det å tape, sier LSK-kapteinen. - De er vant til det. Men vi klarer det ikke - vi tror bare at vi er bedre enn det vi er. Og det er vi ikke.

Trøst fra Bengtsson

0- 2 kom da håpet likevel levde på Åråsen. Etter 43 minutter. Og det var Magne Hoseth som viste at han er på vei oppover igjen etter en tung periode. Og sjøl om Molde-trener Gunder Bengtsson sier at laget hans fikk det vanskeligere etter pause, så hadde det mye med ledelsen å gjøre.

Molde visste de hadde vunnet.

Og spilte deretter.

- Men Lillestrøm rykker ikke ned, sier Moldes svenske skråsikkert.

Det får være trøsten der LSK befinner seg i dag. Og Gunder Bengtsson begrunner også sin krystallklare påstand. Hvilket er en enda bedre trøst til de som lider mest.

- Lillestrøm er for gode til å ligge der de ligger i dag, sier han. - Og før denne matchen hadde de ei tøff uke - alle slike reiser som de har hatt koster krefter. Og grunnen til at jeg sier de absolutt ikke vil rykke ned, er at LSK-spillerne har erfaring. De hevet seg etter pause mot oss og vil sikkert bygge videre på det ut over høsten.

DEPPA: - Alle er med når det går bra - når det butter er det for mange puddinger. Og jeg har tatt det opp på møter og sagt at vi må bli som de lagene som er vant til å kjempe i bunnstriden, sier en frustrert Lillestrøm-kaptein, Torgeir Bjarmann.