TILBAKE MED ET SMELL: Darren Fletcher startet sin første Premier League-kamp på over ett år, og viste seg tilliten verdig ved å score sitt første mål for året. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
TILBAKE MED ET SMELL: Darren Fletcher startet sin første Premier League-kamp på over ett år, og viste seg tilliten verdig ved å score sitt første mål for året. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

- Vi spilte bare skikkelig United-fotball i ti minutter

Frustrert Ferguson etter ny snuoperasjon.

(Dagbladet): Manchester United - QPR 3-1.

For 13. gang på 20 kamper denne sesongen, og for femte gang på rad havnet Manchester United i bakleksa da tabelljumbo QPR utnyttet sløvt forsvarsspill på en corner sju minutter ut i annen omgang.

- Vi spilte skikkelig fotball i 10-15 minutter. Det var alt som minnet om en Manchester United-forestilling, sier en småfrustrert sir Alex Ferguson til MUTV etter å ha sett egne elever snu 0-1 til 3-1.

Snuoperasjonen - den sjette i løpet av årets 13 første Premier League-runder - var likevel et lyspunkt. Det samme var det at sykdomsutsatte Darren Fletcher spilte sin første ligakamp fra start på over ett år, og tegnet seg på scoringslista.

- Jeg tror alle er henrykte på Darrens vegne. Han har hatt en lang vei tilbake, og dette var første gang jeg brukte ham to ganger på ei uke. Han sviktet oss heller ikke denne gangen. Det gjør han aldri, og det er vidunderlig å ha ham tilbake. Vi må gjøre opp ny status på onsdag (mot West Ham), men han var en veldig viktig bidragsyter i dag, sier Ferguson.

Frustrasjon Midtbanemannen ble i fjor diagnostisert med lidelsen ulcerøs kolitt, og det var lenge tvil om han noensinne ville komme tilbake på toppnivå, men Fletcher har kjempet seg målbevisst tilbake, og lørdag spilte han sin andre kamp på fire dager. Med et strålende hodestøt sendte han vertene i føringen for første gang i kampen.

- Det viktigste var at det fikk oss i ledelsen. Det er flott å være tilbake og score mål, men det må bidra til at vi vinner. Det var det som gjorde dagen i dag spesiell, sier Fletcher til MUTV.

Likevel delte han sjefens frustrasjon over at laget igjen trengte en nesestyver for å heve seg til et akseptabelt nivå.

- Vi var veldig frustrerte. Det skal ikke være sånn at vi må havne under før vi begynner å spille. Det eneste positive vi kan ta med oss videre, er at vi hver gang ser ut til å ha et svar, men det kan ikke bli noen vane. Nå ønsker vi å vinne fotballkamper framover uten å havne under først. Etter tapene mot Norwich og Galatasaray var det viktig at vi vant i dag. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette og få framgang i prestasjonene våre, sier han.

Seiersløse Queens Park Rangers hadde ikke vunnet en eneste av sesongens 12 første seriekamper. Det ledet til at manager Mark Hughes fredag ble avskjediget etter ti måneder i jobben.

Lørdag ble ringreven Harry Redknapp presentert som ny sjef på Loftus Road, og en god stund så det ut til at managersskiftet skulle få den effekten det seiersløse londonlaget hadde håpet på, selv om de var levnet ørsmå muligheter mot serietoer Manchester United på Old Trafford på forhånd.

NY KALDDUSJ: Manchester United havnet under hjemme mot tabelljumbo QPR da Jamie Mackie utnyttet søvnig forsvarsspill etter en corner, men vertene slo tilbake for sjette gang denne sesongen. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB Scanpix
NY KALDDUSJ: Manchester United havnet under hjemme mot tabelljumbo QPR da Jamie Mackie utnyttet søvnig forsvarsspill etter en corner, men vertene slo tilbake for sjette gang denne sesongen. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB Scanpix Vis mer

For da Jamie Mackie ga gjestene ledelsen 52 minutter, kom det som et resultat at de hadde forsvart seg godt og kompakt, og samtidig vært villige til å satse helhjertet framover på de få mulighetene som bød seg offensivt.

Etter en lovende innledning på kampen hadde Manchester United i tornerosesøvnen som har kjennetegnet laget periodevis denne sesongen, og som så mange ganger tidligere, måtte det en kalddusj til for å vekke dem.

Åtte minutter Sir Alex Ferguson, som hadde storfint besøk av mange av sine gamle stjerner denne helgen i forbindelse med statueavdukingen utenfor Old Trafford i går, så seg nødt til å gjøre endringer, og traff godt med byttene. Anderson og Javier Hernandez erstattet Ashley Young og Paul Scholes, og det ga nesten umiddelbart resultater.

To gode Wayne Rooney-cornere seinere med påfølgende hodestøt fra henholdsvis Jonny Evans og Darren Fletcher, var United i ledelsen. Da Javier Hernandez også omsatte Andersons strålende forarbeid i mål, var all tvil ryddet til side, og for sjette gang denne sesongen hadde Manchester United snudd til seier etter å ha havnet under.

Snuoperasjonen fra Evans utlikningsmål til Hernandez' punktum tok bare imponerende åtte minutter.

Dermed inntok rødtrøyene også tabelltoppen foran morgendagens storkamp på Stamford Bridge mellom Chelsea og Manchester City.