- Vi spilte en middels kamp

Grindhaug skuffet etter poengdeling mot Tromsø.

Haugesund - Tromsø 1-1

Nikola Djurdjic scoret igjen, men Haugesund venter fortsatt på sin første seier mot Tromsø etter at lagene spilte 1-1 i lørdagens toppkamp i eliteserien.

Haugesund gjorde unna en sterk vårsesong og kjemper helt i toppen på tabellen. Derfor håpet hjemmepublikummet at klubben også skulle bryte en vond statistikk mot gjestene fra nord. Før lørdagens oppgjør sto FKH uten seier på tolv forsøk mot Tromsø. Men trepoengeren kom ikke for rogalendingene.

- Dette var litt skuffende. Vi spilte en middels kamp, der spesielt første omgang var svak. Etter pause ble vi bedre, men 1-1 er et greit bilde av kampen. Tromsø er et godt lag og alltid vanskelig å spille mot, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Det så lovende ut for vertene da toppscorer Nikola Djurdjic trillet inn 1-0 seks minutter etter pause. Målet kom etter en klassisk Haugesund-kontring, der serberen og spissmakeren Alexander Søderlund ikke overraskende spilte hovedrollene. Søderlund kom seg forbi TIL-forsvarer Fredrik Björck og kunne prøve seg på mål selv, men ga i stedet uselvisk ballen videre til Djurdjic. Scoringen var 26-åringens niende i årets eliteserie.

Norbye banket til Selv om ledermålet så ut til å gi hjemmelaget mer giv, tok det ikke lang tid før Tromsø slo tilbake. Åtte minutter senere banket Hans Julius Norbye inn 1-1 med et langskudd fra 25 meter. Det var en ordentlig suser fra 25-åringen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med målet. Det var et skikkelig godt treff, sa Norbye, som få dager tidligere hadde fått en datter og kunne juble ekstra godt etter praktscoringen.

Etter utligningen kom begge lag seg til sporadiske gode avslutningsposisjoner, men det ble sjelden farlig. Mot slutten virket Haugesund å ha mest ork til å jage alle poengene, men TIL holdt unna.

Tilfreds Høgmo Tidligere i kampen spilte lagene en jevn første omgang. Haugesund fikk ikke sine vante kombinasjoner til å fungere og virket noe planløst i eget spill. Defensivt hadde Tromsø god kontroll, men også bortelaget slet med å få angrepsspillet på gli.

Etter oppgjøret var TIL-trener Per-Mathias Høgmo fornøyd over prestasjonen, selv om laget ennå ikke har vunnet på bortebane i årets eliteserie.

- Vi traff godt med taktikken. Det var godt gjort å komme tilbake fra 0-1. Skal jeg utsette på noe, så må det være at vi skapte for få sjanser. Men vi tok et viktig poeng som gjør at vi har heng på Haugesund og lagene foran oss, sa Høgmo.

Uavgjortresultatet betyr at Haugesund fortsatt er nummer tre på 24 poeng. Laget er fem poeng bak serieleder Strømsgodset. Tromsø er på fjerdeplass med sine 22 poeng.

(NTB)