TØFF OPPVEKST: Alhassan Kamara fra Sierra Leone (til venstre) forteller nå om sin tøffe oppvekst. Her fra en kamp mot Tunisia og Issam Jemaa. Foto: AFP PHOTO / Hosni Manoubi  / NTB Scanpix
TØFF OPPVEKST: Alhassan Kamara fra Sierra Leone (til venstre) forteller nå om sin tøffe oppvekst. Her fra en kamp mot Tunisia og Issam Jemaa. Foto: AFP PHOTO / Hosni Manoubi / NTB ScanpixVis mer

- Vi spilte fotball med hodeskaller som ball

Allsvenskan-stjerne snakker ut om oppveksten i Sierra Leone.

(Dagbladet): Alhassan «Crespo» Kamara spiller for Örebro SK i Allsvenskan.

Han vokste opp i Freetown i Sierra Leone sammen med sine foreldre og søsken, og i et intervju med svenske Örebroar'n forteller han om hvordan konfliktene og borgerkrigen påvirket oppvekstens hans.

Tøft for foreldrene Borgerkrigen i landet varte i 11 år, og tok livet av 75.000 mennesker. To millioner mennesker ble også tvunget til å flykte.

- Det har gjort meg sterk, og gjort at jeg har hatt noe å kjempe for. Det var tøft for mine foreldre og ta hånd om oss under krigen, og når jeg tenker på det vil jeg kjempe enda mer for å lykkes. Jeg vil at de skal få noe tilbake, sier Kamara til Örebroaren, gjengitt i Expressen.

Spilte med kameratene Allsvenskan-spilleren begynte å spille fotball som sjuåring sammen med kompisene.

- Vi begynte å spille med menneskeskaller. Vi hadde ingen ball, så vi var tvunget til å finne noe å spille med. Vi fant de over alt, siden det var krig i landet, og så mange mennesker døde, sier Kamara.

- Vi spilte på gata tre mot tre. Etter krigen ville vi fortsette å spille, og vi lagde egne baller i plast. Og så bare fortsatte det. Fotballen ble et naturlig innslag i hverdagen.