- Vi spilte som speidergutter

Glimt-trener kritiserer egne spillere.

Glimt - Sarpsborg 3-4

BODØ (Dagbladet): - Vi mangler en ledertype. En som går i krigen. I dag var vi som speidergutter i eget forsvar, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen etter nok et pinlig hjemmetap.

De helgule ledet tre ganger på Aspmyra. Samtlige tre ganger ble Sarpsborg invitert inn i kampen. Til slutt sa gjestene takk for gjestfriheten, satte inn 3-3, gikk opp i 3-4 og tok med seg alle poengene hjem til Østfold.
 
- Vi spilte tålmodig og fikk vår belønning. Nå har vi 24 poeng. Oppnår vi samme antall poeng som i fjor - 32 - tror jeg Sarpsborg spiller i Tippeligaen også neste år, sa en strålende fornøyd trener Brian Deane.

Fra medaljestrid til sump Mens Deane og Sarpsborg holder stø kurs mot ny kontrakt, stuper Glimt på tabellen. Ett poeng på seks seriekamper har sendt Jan Halvor Halvorsens menn direkte fra medaljestrid til sumpen av tabellen.

To tap mot Sarpsborg. Tap mot Start, Odd og Sandnes Ulf. Ett poeng mot Molde. Det - samt et pinlig cuptap hjemme mot Stabæk - er fasiten for Glimt i juni og jul.

Nå er det kun tre poeng ned til Aalesund på kvalikplass.

Og hva verre er: Glimt har sluppet inn mål i samtlige 17 seriekamper. Det er de helgule alene om i Tippeligaen.
 Nå er klubben på bunnen av baklengsmål-tabellen, med 32 innsluppne mål, det samme som Start og Sandnes Ulf.

- Savner en ledertype - Vi er nødt til å bli tøffere i forsvar. Det oppstår stadig situasjoner 20-25 meter fra vårt eget mål, som følge av at vi ikke er tøffe nok. Jeg skulle ønske jeg hadde en klar og tydelig ledertype i troppen. En skikkelig kriger, som går ut og støter og takler og forpurrer sjansene som oppstår der ute. I stedet blir vi litt speidergutter i eget forsvar, gjentar Halvorsen - og legger til

- Tre mål på hjemmebane skal jo normalt holde til tre poeng.

- Burde ledet stort Glimt åpnet kanonbra mot Sarpsborg. Før fem minutter headet Ibba Lajaab inn 1-0. Så utlignet Bojan Zajic med et av disse spektakulære skuddene sine, før Badou gjeninnsatte Glimt i ledelsen på vakkert og kontrollert vis til pause.

Både nevnte Badou, Trond Olsen og Dane Richards burde og skulle ha bidratt til at Glimt-ledelsen var langt større ved halvgått løp.
 
- Vi var fantastiske i første omgang, og burde ledet med tre-fire mål. Kampen burde vært punktert, sier Glimt-trener Halvorsen.

- Men så skjer det noe i andre omgang. Vi får 2-2 imot oss, klarer å reise oss og gå opp i 3-2. Men så utligner de for tredje gang, på straffe og da brer usikkerheten seg. Rett etter scorer de seiersmålet.