Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi spilte treig håndball. Det kan vi ikke holde på med

Kurtovic mener Norge må løpe mer.

VIL GLEMME ÅPNINGEN: Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord (bak glasset) signerer en installasjon i OL-landsbyen dagen etter at de tapte åpningskampen mot Frankrike. Nå håper de å finne tilbake til sitt beste mot Sverige i morgen. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
VIL GLEMME ÅPNINGEN: Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord (bak glasset) signerer en installasjon i OL-landsbyen dagen etter at de tapte åpningskampen mot Frankrike. Nå håper de å finne tilbake til sitt beste mot Sverige i morgen. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer


LONDON (Dagbladet): Håndballjentene var regnet som Norges kanskje største gullfavoritter før OL i London startet. Etter åpningstapet mot Frankrike i går, var det en selvkritisk gjeng som møtte pressen dagen derpå.

De to siste møtene mot Frankrike har endt med åttemålsseier - i VM-finalen i desember, og for to uker siden under OL-oppkjøringen. I går ble det ettmålstap etter en hederlig avslutningen. Men det hjalp lite etter svakt norsk spill før pause.

- Vi ser at vi slipper til ni mål på kontringer eller i ankomst i første omgang. Du vinner ikke kamper på det nivået her med sånt spill, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Islendingen var tidlig oppe i dag for å analysere gårsdagens kamp nærmere. Han fikk bekreftet mange av inntrykkene fra i går kveld om hva som må rettes på.

- Noe handler om litt for tidlige valg i angrep, hvor du spiller inn i stedet for å spille videre eller skyte. Eller vi bommer på hundreprosent-sjanser eller kaster bort kontringspasninger rett i armene på dem, sier han.

- Håper vi lærer Men også VM i Brasil startet dårlig - med tap mot et tysk lag som til slutt ikke tok seg videre fra gruppespillet, mens Norge til slutt ble verdensmester.

- Vi får håpe vi lærer like mye av denne kampen her som vi gjorde i VM i Brasil, sier landslagskaptein Marit Malm Frafjord.

Hun prøver på ingen måte å bortforklare tapet.

- Jeg er absolutt ikke fornøyd med min egen innsats. Jeg skal rette opp det for min egen del, og jeg regner med at det er mange andre som har lyst til å vise seg fra en annen side. Vi er et mye bedre lag enn vi viser i går, og det skal vi forsøke å få fram mot Sverige i morgen, sier hun.

Hun vet at mange på tribunene og foran TV-en hjemme håper på norsk håndballsuksess i OL, men det er ikke det presset som veier tyngst.

- Vi spiller håndball på heltid, det er jobben vår, og man blir selvsagt aldri fornøyd når man ikke klarer å prestere så bra som man kan eller vil. Jeg er mest skuffet over meg sjøl. Jeg skjønner at mange følger med oss, men det er det presset man legger på seg sjøl som kanskje er størst, sier Malm Frafjord.

- Treig håndball OL-debutant Amanda Kurtovic mener Norge er nødt til å flytte mer på beina i kampene som kommer.

- Vi må løpe mer, vi har har så mye å gå på. Vi spilte ganske treig håndball i går, det kan vi ikke holde på med, sier hun til Dagbladet.

Camilla Herrem sa til Dagbladet etter kampen at hun trodde Norge hadde «levd på en sky» på grunn av gode resultater fram mot OL. Kurtovic tror imidlertid ikke at det var innstillingen det sto på i åpningskampen mot Frankrike.

- Jeg tror ikke vi mangler tenning, det synes jeg ikke i det hele tatt. Det funket bare ikke, sånn er det noen ganger. Så må vi bare reise oss. Heldigvis får vi en ny sjanse, det er ikke i alle idretter man får det, sier hun.
 
Rutinerte Karoline Dyhre Breivang lar seg ikke stresse av ett dårlig resultat, selv om hun selvsagt hadde håpet på en bedre start.

- Det er ny kamp i morgen, da er det bare å kline til. Nå er vi i gang, og har gjort unna den derre møkka-åpningskampen. Det er lenge igjen, og vi viste i desember at man kan gjøre dårlige åpningskamper og at det likevel kan gå bra til slutt.

• Norge møter Sverige i morgen kveld klokka 22.15 norsk tid. Onsdag spiller håndballjentene mot Sør-Korea allerede klokka 10.30 (9.30 London-tid).

- LENGE IGJEN: Karoline Dyhre Breivang (t.v.) og Heidi Løke tror fortsatt på en god OL-turnering. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
- LENGE IGJEN: Karoline Dyhre Breivang (t.v.) og Heidi Løke tror fortsatt på en god OL-turnering. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media