- Vi spilte ut Viking

RBK vant generalprøven med én mann mindre.

OSLO/STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Rosenborg 2-3. Trønderne er i serieform, og sikret seg i kveld nok en seier i oppkjøringen. Denne vinteren har Per-Mathias Høgmos gutter bare tapt to kamper - de to mot Zenit St. Petersburg i UEFA-cupen.

Viking slo Brann sist, men har bare vunnet fem av 11 kamper denne vinteren.

Svenning sendte Viking i ledelsen

1. omgangen i Stavanger var ikke akkurat et fyrverkeri av en fotballkamp, og de to lagene skapte få sjanser.

- Vi spilte oss fram til 30 meter, men så stoppet det helt opp. Vi hadde dårlige bevegelser og var upresise, sier Høgmo til Dagbladet.no.

Viking skapte i det minste noe, og etter 27 minutter sendte Øyvind Svenning hjemmelaget i ledelsen. Allan Gaarde serverte ballen til Svenning, som skjøt hardt i lengste hjørne.

Toni Nhleko kunne økt ledelsen like før pause. Han spilte vegg med Gaarde, men skuddet til Nhleko gikk like utenfor mål.

Rett etter pause var Alexander Ødegaard nær ved å score på sine gamle lagkamerater, men han skjøt utenfor etter at Ødegaard hadde rundet keeper Lars Hirshfeld.

KOM INN OG AVGJORDE: Yssouf Kone ble dagens mann på Viking Stadion. Foto: SCANPIX
KOM INN OG AVGJORDE: Yssouf Kone ble dagens mann på Viking Stadion. Foto: SCANPIX Vis mer

To Kone-mål

Et kvarter ut i 2. omgang utliknet Alexander Tettey for Rosenborg, da han plukket opp en retur i feltet og skjøt hardt langs bakken og i mål.

Rosenborg fikk til mer og mer offensivt utover i omgangen - til tross for at Tettey ble utvist etter å ha fått to gule kort. I 25 minutter spilte RBK med én mann mindre, og det var da kampen ble avgjort.

- Vi fikk litt trøbbel med en gang etter utvisningen, men så spilte vi ut Viking, sier Høgmo.

Yssouf Kone scoret ledermålet et kvarter før slutt, og økte ledelsen til 3-1 ved å lobbe over Viking-keeper Anthony Basso kort tid etter.

Fornøyd Viking-trener

Ødegaard fikk nok en god sjanse like før slutt, men skjøt like utenfor fra 15 meter. Han har dermed fortsatt ikke scoret i Viking-trøya.

Trygve Åse Lunde tente et lite håp tre minutter før slutt, da han dundret inn en redusering fra over 20 meter - men de kom ikke nærmere trønderne i målprotokollen.

Tross tapet er Viking-trener Tom Prahl fornøyd.

- Vi har ikke noe å klage over. Banen var litt tung, og den sugde krefter utover i 2. omgang. Et av baklengsmålene kunne vært unngått, men de andre var greie. Jeg føler vi er i rute, sier svensken til Dagbladet.no.

PS! Per Ciljan Skjelbred ble byttet ut etter 24 minutter, etter at han fikk en smell i beinet han brakk i fjor høst. Han ble ikke alvorlig skadd, og det er ingen fare med tanke på seriestarten neste helg.