UNDERSØKER PÅ EGEN HÅND: Friidrettspresident Svein Arne Hansen ringer alle han kjenner i friidretten for å komme til bunns i Vukicevic-saken.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UNDERSØKER PÅ EGEN HÅND: Friidrettspresident Svein Arne Hansen ringer alle han kjenner i friidretten for å komme til bunns i Vukicevic-saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Vi spør folk, jeg ringer rundt til mange

Friidrettspresidenten kommer ingen vei med egne undersøkelser.

(Dagbladet): I dag forteller Einar Inge Aasen i Dagbladet om en dopingsamtale han sier han hadde med Petar Vukicevic på en treningsleir i 2002.

Petar Vukicevic er permitert fra trenerjobben i Norges Friidrettsforbund på bakgrunn av den siste tidens Dagbladet-avsløringer av e-postkommunikasjon om doping med vennen Srdjan Djordjevic.

På bakgrunn av dagens vitnemål fra Einar Inge Aasen slår friidrettspresident Svein Arne Hansen fast i en pressemelding at friidrettsforbundet ikke kan reengasjere Petar Vukicevic som friidrettstrener om opplysningene stemmer.

- Vi ønsker ikke trenere som har et uklart forhold til doping, sier Hansen. Petar Vukicevics kontrakt med friidrettsforbundet går ut ved nyttår i år.

Ingen straffereaksjoner
Hansen og friidrettsforbundet venter på at Antidoping Norge skal behandle saken ferdig før de tar endelig stilling til hva de skal gjøre med Petar Vukicevic.

- Vi har ingen straffereaksjoner i en sak som dette, men det vi selvfølgelig kan gjøre er å bestemme hvem som skal få være trenere hos oss, sier Hansen til Dagbladet.

Friidrettspresidenten forteller videre at Aasen ikke har vært i kontakt med noen i ledelsen i friidrettsforbundet, og at ingen har hørt om Aasens historie før den sto på trykk i Dagbladet i dag.

Undersøker selv
Aasen sendte opplysningene til Antidoping Norge i går kveld. Antidoping Norge har tidligere fortalt at de har blitt kontaktet av flere utøvere etter at friidrettsforbundet oppfordret alle som trenes eller har vært trent av Petar til å ta kontakt med antidopingorganisasjonen.

- Jeg vil ikke ha noen formening om det kommer mer. Nå avventer vi resultatene av våre egne og Antidoping Norges undersøkelser, sier Hansen til Dagbladet.

- Undersøker dere parallelt med Antidoping Norge?

- Vi spør folk, jeg ringer rundt til mange, men det har jo ikke kommet så mye ut av det, forteller friidrettspresidenten.

Selv sier Petar Vukicevic at han er helt uforstående til Einar Inge Aasens historie.

- Han har absolutt ikke sagt at noen «burde» dope seg eller gitt noen oppskrift om det. Han kan heller ikke huske den ene samtalen som kan ha blitt misforstått slik, og Aasen har aldri sagt at han har blitt fortalt slikt, heller ikke som grunnlag for å flytte eller skifte trener, skriver Vukicevics advokat Vidar Strømme i en e-post til Dagbladet.

Holdningsskapere
Friidrettspresidenten understreker overfor Dagbladet at de har en krystallklar holdning til doping, og at holdningsskapende arbeid er noe av det viktigste de gjør.

- Har dere vurdert om dere skal gjøre noe annerledes i det holdningsskapende arbeidet dere skal drive videre?

- Det må vi ta opp til vurdering etter at denne saken er ferdig.

- Så dere gjør ingenting før Antidoping Norge har konkludert?

- Vi gjør i hvert fall ikke noe før det. Bortsett fra det med å innføre antidopingkontrakter, det har vi startet med allerede, sier friidrettspresidenten til Dagbladet.