- Vi står sammen og er gode

Trippel-Helstad upåvirket av sommerbråket.

(Dagbladet.no): Brann – Stabæk 3-0.

Årets Stabæk-sesong startet med tap for Brann i Bærum, etter scoring av Thorstein Helstad. Etter det har ingen slått de blå.

Men heller ikke Brann hadde tapt på åtte hjemmekamper før ettermiddagens oppgjør, og i dag gjorde bergenserne slutt på Stabæks imponerende poengrekke.

Og igjen var det Thorstein Helstads scoring etter ni minutters spill som lenge så ut til å holde til seier og tabelltopp, i en kamp der Stabæk hadde mer enn nok sjanser til å skaffe poeng. Men da Stabæk presset som verst, tok Helstad affære, og punkterte kampen med sitt nesten-ekte hattrick.

- Vi er heldige. Vi starter godt, men slitne spillere orket ikke flytte beina like fort i andre omgang, sa trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 etter kampen, og la til at europacupspillet i midtuka nok må ta mye av skylden for det.

Kveldens målscorende hovedperson var strålende fornøyd med effektiviteten.

- Det er mål som avgjør kamper. Stabæk er spillemessig bedre i dag, men vi vinner fortjent, sier tremålsscoreren, som mener dagens kamp viser at ingen i Brann lar seg påvirke av sommerbråket rundt klubben.

- Det er dere i media som prøver å lage styr av ingenting. Men vi står sammen, og er gode når vi gjør det, sier Helstad.

- Vi står sammen og er gode

Kalde Helstad åpnet ballet

Robbie Winters fikk kampens første mulighet, da han ble spilt fri etter fire minutters spill. Alene gjennom fyrte spissen av et skudd med retning hjørnet, men Jon Knudsen fikk slått ballen til side for mål.

Like etter var Winters igjen sentral da Brann tok ledelsen. Thorstein Helstad bød opp til veggspill, og Winters lobbet spisskollegaen vakkert gjennom Stabæk-forsvaret.

Alene med Knudsen var Helstad så kald som han har vært for Brann denne sesongen, og pirket ballen mellom beina på keeperen. Helstads åttende i år var en skikkelig spiss-scoring.

- Det første målet var en ekte Helstad-tå, sa angriperen selv til TV 2 etter kampen.

Førsteomgangen var tøff og jevn, men manglet de virkelig store sjansene etter scoringen.

Stabæk kjempet hardt, men var sjelden farlige foran mål. Pontus Segerström hadde bortelagets største da han headet i fanget til Håkon Opdal fem minutter før pause.

Stabæk fortjente utlikningen

- Vi står sammen og er gode

Stabæk åpnet andre omgang best, og la press på hjemmelaget. Likevel var det Brann som fikk den første store sjansen.

Thorstein Helstad dro seg fri på Stabæks banehalvdel etter drøye fem minutters spill, rundet Jon Knudsen og skulle enkelt ha doblet ledelsen, men oppofrende Stabæk-bein kastet seg foran og blokkerte spissens avslutning.

Godt jobbet av Stabæk-forsvaret, men Helstad var kanskje i overkant nølende i den situasjonen.

Etter et kvarters spill fikk Stabæk sin første store mulighet til å utlikne. Alanzinho trippet seg forbi to mann, og spilte Christian Keller fri innenfor sekstenmeteren. Keller returnerte ballen til brasilianeren som hadde jobbet seg til straffemerket, men avslutningen derfra ble for slapp, og Martin Andresen fikk klarert på streken.

I denne perioden luktet det utlikning av Stabæk, og snaue ti minutter senere var Alanzinho farlig igjen. Kjappfoten fyrte av fra tjue meter, men skuddet sneiet tverrliggeren på feil side og forsvant over Opdals mål.

Like etter smalt det i treverket igjen. Daniel Nannskog ble spilt fri på venstre, så en åpning, og fyrte av på halv volley. Ballen kom for kjapt for Håkon Opdal, men ble stoppet av stolpen. Stabæk presset Brann, og fortjente en scoring.

Helstad ordnet festen

Men da våknet Thorstein Helstad.

MÅLFARLIG: Her setter Thorstein Helstad inn sitt andre mål for kvelden på en sjanseløs Jon Knudsen i Stabæk-målet. Nå har Helstad ti mål i årets Tippeliga. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
MÅLFARLIG: Her setter Thorstein Helstad inn sitt andre mål for kvelden på en sjanseløs Jon Knudsen i Stabæk-målet. Nå har Helstad ti mål i årets Tippeliga. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

Først, seks minutter før slutt, da innbytter Erik Huseklepp viste Stabæk-forsvarerne hva de kan vente seg på treningene i vinter.

Vingen snappet ballen fra Bjørnar Holmvik på høyresiden, rundet enda en mann på vakkert vis, og serverte Helstad en ferdigscoret nummer to. Fra kloss hold styrte Branns toppscorer ballen i mål med pannebrasken.

Og like før slutt fikk Helstad sitt tredje for kvelden. Martin Andresen fant spissen med en perfekt stikker, og Helstad sendte ballen enkelt forbi Jon Knudsen.

- To av målene fikk jeg nesten ferdigscoret, kanskje alle tre. Jeg fikk veldig gode pasninger i dag, hele laget gjorde en god jobb, sier Helstad til NTB.

Stabæksjef Jan Jönsson var skuffet over at tidvis spillemessig overtak ikke ga poeng.

- Jeg er veldig skuffet over de ti første minuttene. Vi var ikke besluttsomme nok og var kanskje litt nonchalante. Men vi beviser at vi er et lag som hører hjemme i toppen, spesielt i annen omgang, sier Jönsson.

- IKKE NOE STYR: Tremålsscorer Thorstein Helstad hevder hardnakket at ingen i Brann bryr seg om alt oppstusset rundt spillere på vei inn og ut i sommer.
BYTTET PLASS: Brann-seier betyr at bergenslaget inntar tabelltoppen igjen.