FÅR MOTBØR: Et halvår før fotballtinget skal velge ny president, gjør fire Tippeliga-klubber det klart at de ikke ønsker å se Yngve Hallén gjenvalgt. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FÅR MOTBØR: Et halvår før fotballtinget skal velge ny president, gjør fire Tippeliga-klubber det klart at de ikke ønsker å se Yngve Hallén gjenvalgt. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

- Vi starter vårt arbeid nå

Tippeliga-opprøret mot Yngve Hallén starter litt tidlig.

(Dagbladet):  I dagens VG varsler lederne i Vålerenga, Odd, Stabæk og Sarpsborg at det kan bli strid om vervet som fotballpresident, når fotballen skal velge toppledelse neste år.

Det er de gjentatte kontroversene rundt Halléns håndtering av de kvinnelige styremedlemmene i 2011, sparkingen av Drillo, personalsaken mot Guttorm Dilling, salget av tv-rettighetene og den internasjonale støtten til Blatter som nok en gang har fått begeret til å renne over for de fire Tippeliga-lederne.

Tippeligaens interesseforening, Norsk Toppfotball, stemte også mot Hallén ved forrige korsvei, men fikk ikke valgkomiteen med seg i 2014. Denne gangen varslet Hallén allerede 2. september, gjennom Dagbladet, at han vil fortsette som president i to år til om han får valgkomiteens tillit .

- Jeg syns det er rart hvis man ikke klarer å finne fram til en eller to motkandidater til Hallén, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjorth, til avisa.

Berntsen stiller ikke
Gjennom Yngve Halléns snart seks år som fotballpresident har det vært langt mellom de seriøse motkandidatene til vervet. Ved forrige valg var det ingen motkandidater til Hallén.

- Det har jeg overhodet ikke vurdert. Jeg er styreformann i Norsk Toppfotball og visepresident i forbundet. Det er roller jeg trives svært godt i, sier Bjarne Berntsen da Dagbladet spør om han kan være en aktuell utfordrer til vervet som president.

I januar 2014 fortalte Berntsen at det ville være det naturlige målet for framtida, men der er han altså ikke ennå. Og som visepresident ber han også om forståelse for at han ikke kan kommentere det påståtte Tippeliga-opprøret mot Hallén, selv om han også er styreleder for disse klubbenes egen interesseorganisasjon.

- Det som er veldig viktig å understreke er at i den grad vi får innspill fra klubbene, så behandler vi dette i styret og formidler dette videre til valgkomiteen, sier Berntsen.

- Men er det som kommer fram i VG i dag nye opplysninger for styret i NTF?

- Jeg kan ikke si det er nytt. Ting diskuteres hele veien, men dette har ikke vært en sak som er reist av medlemmene våre.

Begynner nå
Det er tidligere Stabæk-leder Einar Schultz som er NTFs mann i valgkomiteen. For to år siden stemte Schultz mot Halléns kandidatur, da også på vegne av klubbene i de to øverste divisjonene. Hva som blir utfallet denne gangen er ikke avgjort ennå.

- Jeg er oppnevnt av toppklubbene for herrer, min jobb er å ivareta deres interesser på en skikkelig måte. Og det skal jeg klare. Det kan virke som om noen tror vi har avsluttet vårt arbeid i valgkomiteen allerede, men det er nå vi starter det, sier Schulz til Dagbladet.