Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi startet sluttspurten for seint

Bodø/Glimt fortvilte etter at Ondrasek sendte Tromsø til semifinale.

ALFHEIM (Dagbladet): Tromsø - Bodø/Glimt 1-0.

De to kvartfinalene i cupen lørdag ga Tromsø et klart signal om at det ikke er noen lett oppgave å møte toppmotivert 1.divisjonsmotstand selv på hjemmebane.

Men Tromsø har en toppscorer som nesten aldri går av sin egen hjemmebane uten å score mål. Det gjorde han heller ikke i dag.

Zdenek Ondraseks scoring i første omgang var nok til å sende Tromsø videre til semifinale i cupen.

- Nå vil vi ha hjemmebane i semifinalen, sa Ondrasek etter å ha blitt matchvinner.

Det var det bare så vidt Tromsøs toppscorer kunne skryte av. I sluttminuttene presset Glimt på for utlikning og på overtid trodde alle at Aram Khalili hadde klart det gjestene var på jakt etter.

GODT FORNØYD: Saliou Ciss gratulerer Zdenek Ondrasek med den avgjørende 1-0-scoringen i cupens kvartfinale. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GODT FORNØYD: Saliou Ciss gratulerer Zdenek Ondrasek med den avgjørende 1-0-scoringen i cupens kvartfinale. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Men dommeren mente Glimt-spissen var noen centimetere på feil side av hjemmelagets forsvar.

- Vi startet sluttspurten for seint. Vi ble litt for feige, sier en skuffet Tommy Knarvik hos Bodø/Glimt, som mener det er vanskelig å bedømme offside-situasjonen fra der han sto på banen.

- Vi viser at vi er helt på høyde med Tromsø i dag, men de har giftige spisser og det blir avgjørende, sier den tidligere utenlandsproffen.
  Giftig spiss
Allerede i åpningsminuttene var det tydelig at Per Mathias Høgmos ambisiøse Tromsø-lag ikke hadde tenkt å unngå de samme problemene som både Molde og Haugesund hadde i går.

Og vertenes press i innledning ga resultater da nevnte Ondrasek oppskriftsmessig satte inn 1-0 etter flott forarbeid av både Ruben Kristiansen og Aleksandr Prijovic.

«Kobraen» var kanskje litt heldig i foranledningen til scoringen, men etter han først hadde fått kontroll på ballen inne i Bodø/Glimt-boksen, var scoring det eneste naturlige utfallet.

Glimt med sjanser
Tromsø var hele tiden hakket bedre enn Glimt i en morsom førsteomgang på Alfheim. Uten at Glimt var helt ufarlige.

Tidligere Tromsø-spillere Vegard Braaten og Tommy Knarvik hadde begge gode muligheter for gjestene. Men Braatens skudd ble blokkert av et oppofrende TIL-forsvar og Knarviks upressede heading fra 12 meter gikk rett på Sahlman bakerst hos vertene.

- Jeg er ikke akkurat «luftens baron», sier Knarvik som forklaring på at han ikke satte sin sjanse.

GIFTIG: Her setter Zdenek Ondrasek inn 1-0 bak en liggende Pavel Londak og Thomas Braaten i Glimt-forsvaret. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GIFTIG: Her setter Zdenek Ondrasek inn 1-0 bak en liggende Pavel Londak og Thomas Braaten i Glimt-forsvaret. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Andre omgang ble aldri i nærheten av like sjansefylt som den første. Tromsø klarte ikke å drepe kampen til tross for et par gode muligheter.

Det ga naturlig nok Glimt håp. I sluttminuttene presset bortelaget Tromsø tilbake på banen.

Helt på tampen trodde altså de fleste på Alfheim at gjestene fikk uttelling.

Men det holdt for Tromsø, som nå kan vente i spenning på morgendagens semifinale-trekning. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media