INGEN KONFLIKT: Fotballpresident David Bernstein (t.v.) tilbakeviser at det var ondt blod da FA i går skilte lag med landslagstrener Fabio Capello. Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick Potts
INGEN KONFLIKT: Fotballpresident David Bernstein (t.v.) tilbakeviser at det var ondt blod da FA i går skilte lag med landslagstrener Fabio Capello. Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick PottsVis mer

- Vi stilte aldri noe ultimatum til Capello

Men FA gjorde ingenting for å overtale italieneren til å fortsette.

(Dagbladet): Fabio Capello var mildt sagt rasende over måten Det engelske fotballforbundet (FA) håndterte kapteinsspørsmålet på det engelske landslaget da de fratok John Terry armbindet bak italienerens rygg.

Det resulterte i at landslagssjefen i går leverte sin oppsigelse etter et forsøk på et forsoningsmøte med forbundstoppene i London - en oppsigelse som ble tatt til følge.

- De fornærmet meg og tok fra meg autoriteten min. Det som virkelig tvang meg til å ta denne avgjørelsen var den særdeles oppskrytte anglosaksiske rettferdighetssansen ettersom de er de første til å påstå at en er uskyldig til det motsatte er bevist, sa Capello i går.

- Ikke noe ultimatum Forbundsledelsen tilbakeviser at det var ondt blod mellom partene da de onsdag avsluttet et nesten fire år lang samarbeid, men innrømmer samtidig at det ikke ble gjort stort for å overtale Capello til å endre ståsted.

- Det ble aldri stilt noe ultimatum. Han ble ikke satt under noe som helst form for press, og vi oppmuntret ham heller ikke (til å trekke seg), sier FAs styreformann David Bernstein, ifølge nyhetsbyrået PA.

- I og med at Fabio mente den beste løsningen var å si opp, mente vi det beste var å akseptere oppsigelsen. Det var ikke noe poeng å overtale en manager som ikke ønsket å bli værende i jobben, supplerer FAs generalsekretær Alex Horne.

- Riktig avgjørelse FA tok affære på fredag etter at den sivile rettssaken mot Terry, der han står anklaget for rasisme mot Anton Ferdinand, ble utsatt til etter sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina da de fratok Chelsea-stopperen kapteinsbindet for andre gang på to år.

Ei knapp uke seinere, føler Bernstein seg trygg på at det fortsatt var det eneste rette å gjøre, selv om det førte til at Capello sa takk for seg bare måneder før EM-sluttspillet i Polen og Ukraina, som skulle markere slutten på italienerens tid som sjef for «Three Lions».

- Selvfølgelig er det beklagelig når en manager slutter i jobben på denne måten. Samtidig føler jeg meg trygg på at vi tok en helt riktig avgjørelse. Vi følte at den beste løsningen var at retten skulle ta stilling til skyldspørsmålet - noe vi trodde de skulle gjøre i mars eller april - slik at vi kunne handle på bakgrunn av det. Men så fort det endret seg, endret hele dynamikken seg. Vi ønsket ikke gå inn i EM-sluttspillet med dette hengende over oss, sier Bernstein.

- Enkelte ganger er det påkrevd at et styre og en styreformann må stå opp og vise sterkt lederskap, fortsetter styreformannen.

- Jeg ønsker å understreke at gjennom hele sin tid hos oss - også i går - har han opptrådt med verdighet. I går var ingen enkel dag, men vi avsluttet samarbeidet med et håndtrykk. Alle påstander om at han stormet på dør er en fordreining av fakta, bedyrer Bernstein.

Dyr erfaring Capello tjente godt over 50 millioner kroner i året som engelsk landslagssjef uten at det har ført laget noe nærmere det internasjonale toppsjiktet. Italienerens eneste sluttspilldeltagelse - VM i Sør-Afrika - endte i fullstendig ydmykelse mot Tyskland, og forhåpningene har heller ikke vært spesielt høye foran sommerens EM.

Likevel er det ingen anger å spore hos FA-toppene.

- Vi kommer aldri til å motsi at det var dyrt, men det var ikke noe feilgrep, sier Bernstein.

Vil ha engelskmann I fotballkonservative England ønsker man nå at en av landets egne trenerpersonligheter skal få muligheten etter de dyrkjøpte erfaringene med Sven-Göran Eriksson og Capello. Det vil også FA, men ikke for enhver pris.

- Det er åpenbart at vi foretrekker en engelskmann, og det er et ståsted som ikke har endret seg. Men selv om vi ønsker oss en engelskmann eller en brite, kommer vi til å velge den som er best kvalifisert. Derfor utelukker jeg ingenting på nåværende tidspunkt, sier Bernstein, ifølge PA.

Engelskmannen de fleste ønsker seg holder som favoritt til å erstatte Capello, Tottenham-sjef Harry Redknapp, er lite snakkesalig når det kommer til eget kandidatur.

- Jeg vet ingenting om England-jobben. Jeg har ikke engang tenkt på det. Jeg har en jobb å gjøre og har en viktig kamp med Tottenham på lørdag. Jeg konsentrerer meg bare om Tottenham, sier Redknapp til Sky Sports News.