Sogndal - Sarpsborg 3-0:

- Vi surrer det til og gjør ikke jobben i det hele tatt

Sarpsborg-sjef, Geir Bakke, er langt fra fornøyd med egne spillere etter å ha blitt slått 0-3 av Sogndal på bortebane.

IKKE FORNØYD: Sarpsborg-trener Geir Bakke var ikke fornøyd med sine egne spillere etter tapet mot Sogndal. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Sarpsborg-trener Geir Bakke var ikke fornøyd med sine egne spillere etter tapet mot Sogndal. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOGNDAL (Dagbladet): – Man får som regel som fortjent i fotball, sier Geir Bakke til Dagbladet etter å ha blitt ydmyket av Sogndal på Fosshaugane Campus takket være scoringer av spissene Martin Ramsland og Ole Amund Sveen samt Gilbert Koomson.

Totalt hadde Sarpsborg 14 sjanser – elleve utenfor – mot Sogndals fire – hvorav én utenfor. Sarpsborg-sjefen er imidlertid uenig i at de er det førende laget.

Misfornøyd

- Jeg synes ikke vi er det spesielt førende laget, bortsett fra i andreomgang. Det er ikke noe sting over det vi gjør, sier Bakke videre.

Sogndal-sjef Eirik Bakke er enig i navnebror Geir Bakkes betraktninger.

- Etter 2-0 ble vi tryggere, og vi bare kjørte på med vår greie. Det har hvilet en liten bør på skuldrene til spillerne. Alt i alt føler jeg vi er det beste laget, sier Bakke til Dagbladet.

- Vi surrer det til for oss selv. På første målet gjør vi ikke jobben i det hele tatt, sier Geir Bakke.

- Dårlig forsvar- og keeperspill

Det første målet til Sogndal, som kom etter 15 minutter, synes Sarpsborg-treneren de burde unngått.

- Vi følger ikke med – og vedkommende som skal dekke bakerste mann gjør ikke jobben sin, sier Geir Bakke.

Han er heller ikke nådig i sin omtale av de bakre spillerne på 0-2-målet, som i stor grad var et vendingspunkt i Sogndals favør.

- Mål nummer to er dårlig forsvar- og keeperspill, sier Bakke.

- Godt angrepsspill

Eirik Bakke og hans Sogndal vant søndag sin fjerde hjemmekamp siden sesongstart i mars. Det gjorde godt for Bakke og spillerne.

- Du kan jo bare se hva det betyr for gutta. Det har vært litt stang ut i det siste, så å få en god kamp med energi og «trøkk» – marginer med oss til tider – og til slutt god angrepsfotball sier det seg selv at vi er fornøyde, sier Sogndal-treneren til Dagbladet etter kampslutt.

Etter å ha slitt med en strekk noen uker, var endelig hjemmelagets Ole Amund Sveen tilbake på scoringslista for saftkokerne.

- Det er utrolig deilig. Jeg har hatt en strekkskade som har vært litt plagsom, men nå føler jeg meg endelig frisk igjen, og det er deilig, sier han.

- Bryr meg ikke om hvem som scorer

Eirik Bakke er imidlertid ikke interessert i hvem som scorer målene for laget hans. Før kampen mot Sarpsborg, var det kun tabelljumbo Start som hadde scoret færre mål enn hvittrøyene.

Etter spissene Ramsland og Sveen, samt kantspiller Koomsons, scoringer har de nå 28 mål på 24 kamper.

- Jeg er ikke så opptatt av hvem som scorer mål. Som sagt vil jeg ha de spillerne som jobber hardt for laget og setter in presset. Dersom de gjør det, kommer scoringene også. De kommer til å bli bedre og bedre, sier Bakke.

Men at dere mangler scoringer blant spissene kan vel ses på som en direkte årsak til manglende mål for hele lagets del denne sesongen?

- Når vi spiller på denne måten så kreves det enormt av spissene. Dersom jeg henter noen som både jobber så hardt og scorer mål, så er det Real Madrid-spillere, og ikke Sogndal-spillere, sier Bakke med et smil om munnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer