IKKE ET FESTLANDSLAG: Norges Fotballforbund har ingen indikasjoner på at noen landslagsspillere har brutt landslagets retningslinjer i forkant av Norges 2-0-tap i Parken.Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
IKKE ET FESTLANDSLAG: Norges Fotballforbund har ingen indikasjoner på at noen landslagsspillere har brutt landslagets retningslinjer i forkant av Norges 2-0-tap i Parken.Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

- Vi tapte definitivt ikke kampen mot Danmark fordi noen var på byen

NFF tror ikke på fest-påstandene fra P4.

(Dagbladet): Ifølge P4 skal flere landslagsspillere ha blitt observert på byen i Oslos sene nattetimer etter fredagens landskamp mot Island. Ifølge tidligere meldinger, som først ble fjernet fra P4's nettsider for så å bli satt inn igjen, skal også toppfotballsjef Nils Johan Semb ha vært med på byturen.

Det, understreker informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund, er helt feil.

- Det er viktig å presisere at Nils Johan Semb ikke gikk ut på byen med spillerne. Noen av spillerne har valgt å ta seg en tur ut for å treffe venner eller familie, men det har ikke vært en tur i fellesskap på byen. Nils Johan Semb var ute med støtteapparatet etter kampen, det er helt vanlig, sier Graff til Dagbladet.

- Vi er veldig klare på at det ikke er akseptabelt at noen er ute til tidlig på morgenen, eller drikker store mengder alkohol. Når det gjelder påstandene fra P4 er det vanskelig å kommentere dem, men landslaget trente på lørdag formiddag og gjennomførte et pressetreff etter det. Der var alle tilstede, og vi har ingen indikasjoner på at noen gikk over streken fredag.

KORRIGERER RYKTENE: NFF's informasjonssjef Svein Graff.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
KORRIGERER RYKTENE: NFF's informasjonssjef Svein Graff. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

For landslaget er det selvsagt uheldig om et inntrykk av festglade fotballgutter er det som får fotfeste blant folk. Kanskje spesielt etter det forsmedelige nederlaget mot Danmark fire dager etter den angivelige byturen.

- Jeg har forståelse for at folk reagerer dersom de får et inntrykk av at landslaget flyr på byen og drikker store mengder alkohol. Det er ikke forenlig med våre regler, at spillerne får grønt lys til å ta seg en tur ut er et bevisst valg for at spillerne skal få en avkobling under en lang samling.

- Men vi tapte definitivt ikke kampen mot Danmark fordi noen var på byen i Oslo, sier Graff til Dagbladet.

Dagbladet har ikke fått tak i Nils Johan Semb i formiddag.