- Vi tapte for et bedre lag

Russland fikk revansje for EM-finalen i fjor.

PARIS (Dagbladet.no): Norge - Russland 24-29. De norske jentene nærmet seg russerne midt i den andre omgangen, men kom aldri nærmere enn ett mål bak.

Dermed ble det sølvmedaljer på jentene, og ikke det gullet de har lengtet etter siden triumfen i 1999.

- Vi var et stykke unna gjennom hele kampen i dag synes jeg. Russerne orker mer og er flinke til å putte den ballen i mål når de får gode scoringsmuligheter. De er bedre enn oss i dag, det går ikke an å krangle på det, sa Marit Breivik til TV2 etter kampen.

Russerne var hakket bedre i den franske hovedstaden, så nå blir det sølvbankett på Gro Hammerseng & Co. i stedet for gullfest.

- Russland var bedre i dag, og vant fortjent. Akkurat nå er jeg veldig skuffet, men kanskje jeg vil glede meg over sølvet seinere. Nå trenger jeg bare juleferie, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

Skjøt Suslina god

Katrine Lunde Haraldsen fikk en ball i ansiktet under oppvarmingen, men så ikke ut til å være preget av det da kampen startet. Hun bidro sterkt til at det lenge var jevnt mellom de to lagene.

Men i motsatt ende sto Inna Suslina enda bedre, og hun reddet blant annet tre sjumeterkast i 1. omgang. Det straffer seg å brenne så store sjanser i en VM-finale.

KEEPER-MARERITT: Suslina drev de norske jentene til vanvidd og Norge tapte til slutt med fem mål i VM-finalen. Foto: Jacques Demarthon/AFP
KEEPER-MARERITT: Suslina drev de norske jentene til vanvidd og Norge tapte til slutt med fem mål i VM-finalen. Foto: Jacques Demarthon/AFP Vis mer

Samtidig kom de gode russiske skytterne til litt for gode muligheter og de puttet hele 16 ganger i løpet av de første 30 minuttene.

- Intensiteten var ikke høy nok og vi manglet litt is i magen i kamp med Suslina. Vi var på høyde spillemessig, sa Marit Breivik til TV 2.

Gro ut med neseblod

Terese Pedersen erstattet Katrine mellom stengene etter hvilen, og hun fikk en pangstart som alene var nok til å holde Norge inne i kampen.

Gro Hammerseng måtte forlate banen etter bare noen minutter i EM-finalen i fjor. Denne gangen måtte hun ut etter 42 minutter, etter at hun fikk seg en smell og begynte å blø neseblod.

 Etter kampen gratulerte hun de russiske jentene med gullet.

- Vi startet bra, men Russland er et utrolig godt lag. Vi er ikke på deres nivå i dag, men det er selvfølgelig surt uansett nå, sa Gro.

- Det er kort vei mellom himmel og helvete, slo Karoline Dyhre Breivang fast etter kampen.

- Vi tapte for et bedre lag

Russland rykket fra

I starten av omgangen var Norge hele fem mål bak russerne, men jentene spiste gradvis inn denne ledelsen og da det gjensto drøyt ti minutter var vi bare ett bak.

Gro kom tilbake på banen igjen, men det holdt ikke for Norge.

Russland rykket fra igjen og mot slutten så det ut som de norske jentene hadde gitt opp - og de endte fem bak.

- Jeg hadde trua på at vi kunne klare det helt til det var igjen to minutte. Dette var ingen toppkamp av oss, men jeg håper skuffelsen går over i løpet av kvelden. Vi skal jo på banketten, sier Gøril Snorroeggen til Dagbladet.no.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var en av de som gratulerte de norske jentene.

- De har gjort en god turnering og fortjener å være glade nå. De representerer Norge på en veldig fin måte, sa utenriksministeren etter å ha sett finalen i Paris.

NB: Gro Hammerseng ble med på VMs all-star-lag og Katja Nyberg ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller (se faktaboks).

- Vi tapte for et bedre lag
<B>SEIERHERREN:</B> Evgenij Trefilov var som vanlig særs engasjert under kampen. Etter kampen virket han rørt over gullet.
<B>GULLJENTER:</B> De russiske håndballjentene kan løfte trofeet som viser at de er verdens beste.
<B>KAPTEINEN SKADET:</B> Gro Hammerseng måtte ut med en blodig nese i 2. omgang.
<B>RUSSISK JUBEL:</B> De russiske jentene vant fortjent og er verdensmestere i håndball 2007.