Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi tapte fortjent

Men Ola er fortsatt optimist.

EINDHOVEN (Dagbladet.no): - Vi tapte fortjent, så ærlige må vi være. Prestasjonen var litt dårligere enn vi håpet. Vi var nok preget av vi manglet tre viktige spillere, sier Ola By Rise etter kampen mot PSV i kveld.

Det ble ikke bedre da Roar Strand hinket av banen etter en drøy halvtime heller.

- Roar holdt bare en halv omgang, så litt reduserte var vi. Men vi hadde håpet at vi skulle gjøre en bedre kamp enn den vi gjorde, gjentar en skuffet RBK-sjef.

Det var ikke bare den totale prestasjonen han ikke var fornøyd med. Baklengsmålet var heller ikke mye å lime inn i skryteboka.

- Totalt unødvendig å ikke falle av der. Men så lenge det var 0-1 hadde vi håp om å utlikne. Vi skapte for lite og flyttet beina for sakte i dag. Vi hadde for høy feilprosent, ingen tvil om det.

Selv tror han gutta har brent for mye krutt i det siste til å heve seg i den ypperste klubbturneringen Europa kan by på.

- Vi knivet oss til gullet, det kan ha vært en viss utladning det også. Det kan være en rekke grunner til at vi ikke er så sprudlende som vi bør være i Champions League.

- På det nivået her har vi ikke sjans i havet når vi gjør så mye feilpasninger.

Tøft med Uefa-cupen også

Siden Panathinaikos tryllet fram ett poeng i London også, ser det virkelig stygt ut med tanke på videre europeisk deltakelse etter jul. Det innser selvfølgelig også Ola By, men han vil likevel ikke være med på at det er over.

- Vi er ikke gruppefavoritter, akkurat. Sjansen ble betraktelig redusert da Cygan lagde selvmål. Men så lenge det er liv er det håp, prøver han seg.

- Vi må prøve å slå Panathinaikos hjemme, så får vi se hva vi får til. Vi gir oss ikke får det er matematisk slutt.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over at Panathinaikos tok poeng i London, men kan de gjøre det kan vi også, sier en offensiv Ola By Rise.

Åpner for å gi seg

På spørsmål om det blir for tungt å heve seg med ham som sjef, er han ikke helt sikker. Han trenger en natt å tenke seg om først.

- Har ikke tenkt å gi meg nå. Du får spørre meg igjen i morgen. Men det er greit å få en avklaring. For alle parter. Det tapper mye energi.

- En avklaring nå hadde vært en forløsning på gruppa som skal prestere i kamper, og teamet rundt selvfølgelig, fortsetter han på spørsmål om Sollied blir nestemann til å prøve seg på Lerkendal.

- Ikke minst med tanke på at spillerne vet hva som skal skje framover er det greit med en avklaring.

DETT VAR DETT: Ola By Rise og Rosenborg er sjanseløse på videre avansement i Champions League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media