- Vi tapte kampen, men ikke krigen

Skryt til Drillos i fransk presse.

TABBE? Frankrike-målvakt Stephane Ruffier burde stoppet Erik Huseklepps utlikningsmål, skriver franske aviser. Foto: Aleksander Andersen/SCANPIX
TABBE? Frankrike-målvakt Stephane Ruffier burde stoppet Erik Huseklepps utlikningsmål, skriver franske aviser. Foto: Aleksander Andersen/SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Laurent Blanc debuterte som Frankrike- sjef i går, med totalt åtte debutanter på laget.

Den tidligere Bordeaux-treneren tok med seg et lag helt fritt for VM-spillere til Ullevaal. I fransk presse er det dagen derpå få burop mot det splitter nye laget, på tross av 1-2 mot Norge.

Og de franske spillerne er relativt fornøyde.

- Den eneste skuffelsen var resultatet. Men dette er en god forberedelse til de to EM-kvalifiseringskampene. Vi må bare ha mer aggresjon og tilstedeværelse innenfor 16-meteren. Det krever mer konsentrasjon, men det kommer, sier Arsenal-stjernen Samir Nasri ifølge France Football.

Målscorer Hatem Ben Arfa synes de franske gutta hadde både flere målsjanser og større ballinnehav.

Frustrert Nasri - Dette er første gangen spillerne var samlet, og det er oppmuntrende med tanke på hvordan kampen utviklet seg. Alle har sine kvaliteter. Vi prøvde å spille som et lag, mens vi viste fram egne ferdigheter. Det var frustrerende på slutten av kampen, men det var bare en privatkamp, sier Marseille-vingen til L'Equipe.

John Arne Riises Roma-kollega, Philippe Mexes, synes også tapet var forsmedelig. Men han velger å se fram mot EM-kvaliken mot Hviterussland 3. september.

SCORET FØRST: Hatem Ben Arfas nettkjenning førte til at det franske laget slapp seg ned, mener Mexes. Foto: AFP/BERTRAND GUAY
SCORET FØRST: Hatem Ben Arfas nettkjenning førte til at det franske laget slapp seg ned, mener Mexes. Foto: AFP/BERTRAND GUAY Vis mer

- Vi tapte en kamp, men ikke krigen. Det er en trøst at det var en vennskapskamp, og nå ser vi fram mot september, sier midstopperen.

- Vi så mange fine ting. Det gikk veldig bra i første omgang, og i starten av andre. Men vi visste at vi ikke var immune mot de norske kontringene. Kanskje vi slappet for mye av etter scoringen vår.

Trener Laurent Blanc sa i går kveld at laget hans ble straffet hardt for én feil, da Bjørn Helge Riise snappet ballen på midtbanen og sendte Eirik Huseklepp alene gjennom.

Norge i bedre slag Blanc synes ikke Norge var heldige, og ble heller ikke overrasket over motstanden.

- Nei, Norge var slik vi forventet. I kveld var de i bedre slag enn det franske laget. Vi klarte å holde ballen unna dem, de fikk ikke spille som de ønsket. Vi styrte kampen og jeg tror vi skapte mye trøbbel for dem. Vi manglet bare litt konsentrasjon, sier Blanc til L'Equipe.

Le Monde skriver at Norge var sterke og opportunistiske, men minner om at også Michel Platini (1988) og Gerard Houllier (1992) åpnet karrierene som landslagssjefer med tap.

Reuters forteller at den franske elleveren viste entusiasme og bevegelse, noe som gir grunn til optimisme. Og Mexes mener stemningen i troppen er meget god:

KRIGEN GJENSTÅR: Philippe Mexes mener stemningen i troppen er langt bedre under Blanc enn eks-sjef Raymond Domenech. Foto: AFP/BERTRAND GUAY
KRIGEN GJENSTÅR: Philippe Mexes mener stemningen i troppen er langt bedre under Blanc enn eks-sjef Raymond Domenech. Foto: AFP/BERTRAND GUAY Vis mer

- Vi har hatt mye moro. Jeg er både skuffet og veldig glad, sier Roma-spilleren.

Le Telegrammes skriver at Frankrike trengte en seier for å hele sårene fra VM, men at defensive feil ødela mot de norske gutta.

Den utsendte reporteren ble også betatt av utsikten mot Holmenkollen:

- Ullevaal er en liten stadion, og den var ikke engang full. Men vi kunne se skibakken på tross av duskregnet.

BARE PRIVATKAMP: Samir Nasri mener det franske laget fikk vist seg godt fram. Foto: AFP/BERTRAND GUAY
BARE PRIVATKAMP: Samir Nasri mener det franske laget fikk vist seg godt fram. Foto: AFP/BERTRAND GUAY Vis mer