-  Vi tar gjerne imot litt flaks

Per Mathias Høgmo var svært fornøyd med hvordan spillerne taklet det nye systemet. Og nå tror han sjansen er god for at Rosenborg klarer Champions League for tiende gang.

BUCURESTI (Dagbladet): -  Ja, vi var heldige. Ingen tvil om det. Men for å kvalifisere deg til Champions League, må du ha litt flaks i bortekampene, sier Per Mathias Høgmo til Dagbladet etter 1- 1 i gårsdagens Champions League-kvalik.

-  Spillet var litt «så der, så der». Men vi tar gjerne imot litt flaks, vi. Og du må ikke glemme at vi har vært langt nede den siste tida, så dette føles godt.

I første omgang ble Rosenborg overkjørt. Steaua skapte fem store sjanser, mens Daniel Braatens skudd i nettveggen - som neppe alle vil kalle en opplagt målsjanse - var det nærmeste RBK kom.

Men selv om dette var hans første møte med Champions League, var han i pausen sikker på følgende:

-  Vi vil skape en stor sjanse i løpet av denne kampen.

Og han fikk rett. Først da Vidar Riseths avslutning avverges etter en Solli-corner - deretter da Thorstein Helstad spilles igjennom av Frode Johnsen fem minutter før slutt.

Klart best

Steaua Bucuresti hadde da framstått som banens klart beste fotballag, selv om Rosenborg klarte stenge brukbart igjen bakover etter sidebytte. Flaks, ja vel, men at det var urettferdig, er ikke treneren med på:

FOTO: Arnt E. Folvik
FOTO: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Husk at vi kommer til en del muligheter, vi også. Men det er jo ikke til å stikke under en stol at vi fikk mange sjanser mot oss en stund der.

Rosenborgs redningsmann Thorstein Helstad kaller treneren modig. -  Det er tøft gjort å innføre et nytt system i en debut som her. Og det ser ut til å fungere bra, sier spissen.

Per Mathias Høgmo skryter gjerne tilbake til sine menn:

-  De viser en stor moral, og reiser seg etter en tøff periode hjemme i Tippeligaen. 1- 1 borte i en sånn kamp er et meget godt resultat, som gir oss mye selvtillit. De 13 dagene fram mot returkampen skal vi bruke godt, sier Høgmo.

-  Før kampen mener jeg Steaua var favoritter til avansement. Men nå har vi en god sjanse til å klare det.

-  Fantastisk forskjell

-  Et meget godt resultat for oss. Nå må de fram og angripe på Lerkendal, det passer perfekt, sier Thorstein Helstad.

Keeper Espen Johnsen er enig:

-  Det er en fantastisk forskjell på 0- 1 og 1- 1. De var veldig gode, men vi klarte å reise oss mot slutten. Og det er klart jeg sitter igjen med en god følelse da.

Jan Gunnar Solli mener Rosenborg spilte godt i andre omgang.

-  Midtveis i omgangen fikk vi snudd spillet litt vår vei. Og det var viktig, sier han.

-  Men det er klart: Før pause ble vi pressa hardt. Og sånn sett må vi være godt fornøyd med resultatet.

-  Dere klarer dette?

-  Vil ikke love noe. Men med 0- 1 hadde mulighetene vært gode. Nå har vi 1- 1, sier Solli.