- Vi tar med oss vinnermentaliteten videre

Men Hamrén hadde håpet på «hallelujastemning».

BERGEN (Dagbladet.no): • Brann - Rosenborg 0-0

Søndagens tippeligarunde ble avrundet med et uavgjortresultat i rivaloppgjøret mellom Brann og Rosenborg i Bergen. Begge lag har slitt så langt i sesongen og før møtet på Brann Stadion skilte kun ett poeng lagene på midten av tabellen.

Feilpasninger i fleng 

Åge Hareide var også på plass i Bergen, men var neppe imponert over det han fikk se i den første omgangen. Han holdt nok et ekstra øye med den utestengte landslagsspissen Steffen Iversen og det var nettopp han som fikk den første sjansen etter drøyt 25 spilte minutter. Brann-keeper Håkon Opdal mistet ballen svakt etter et innlegg fra Rosenborgs høyre kant og ballen endte til slutt opp hos Iversen på kanten av fem-meteren.

Iversen dunket skuddet utenfor, et svakt forsøk av den rutinerte angriperen, og neppe nok til å bli tatt tilbake i landslagsvarmen etter den famøse byturen i Oslo natt til mandag. Lysluggen slo imidlertid tilbake etter dette og spilte en meget solid kamp på topp for Rosenborg.

Dømmingen mye i en retning

Dommerne har vært mye diskutert så langt i årets eliteserie og nok engang fikk mannen i gult uønsket oppmerksomhet. Azar Karadas var gjennom hele omgangen mektig irritert på dommer Tom Henning Øvrebø og etter 43 minutter var også Branns spillerutvikler Harald Aabrekk nære å bli sendt på tribunen etter munnbruk fra sidelinjen. Karadas la heller ikke skjul på hva han synes om dommeren etter kampslutt.

- Jeg er en veldig engasjert spiller og det blir litt ekstra i sånne kamper. Jeg synes dømmingen gikk litt mye i en retning, jeg legger ikke skjul på det, men det er ikke noe jeg fokuserer på nå, sier Karadas til Dagbladet.no.

SJANSESLØSING: Steffen Iversen og Rosenborg hadde nok av muligheter til å avgjøre kampen mot Brann til egen fordel, men sløste med målsjanse etter målsjanse. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix
SJANSESLØSING: Steffen Iversen og Rosenborg hadde nok av muligheter til å avgjøre kampen mot Brann til egen fordel, men sløste med målsjanse etter målsjanse. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix Vis mer

Resten av omgangen var preget av dårlig pasningsspill og lav kvalitet og viste klart hvorfor lagene sliter rundt midten av tabellen i årets serie.

Endelig en stor sjanse 

Andre omgang startet der den første sluttet. Ikke før 60 spilte minutter fikk Brann sine første store sjanser. En corner endte på hodet til Azar Karadas som headet hardt mot Rosenborg-målet. Etter litt klabb og babb fikk Eirik Bakke dunket til fra 10 meter, men skuddet ble blokkert ut til Armann Bjørnsson som dunket ballen til side for mål.

Rett etter branns kanonade mot Rosenborg-målet fikk innbytter Øyvind Storflor kampens desidert største sjanse så langt. Han dempet ned et langt oppspill og var helt alene med Håkon Opdal. Det kunne nesten virke som om vingen fikk litt for god tid og selv om Opdal gjorde en god redning var det et svakt forsøk av Storflor.

Rosenborg tok over

Rosenborg dominerte hele kampen og spesielt etter Storflors sjanse.

Etter 72 minutter skallet arbeidsjernet Vadim Demidov ballen i tverrliggeren etter en corner og Opdal hadde neppe vært i nærheten av å hindre scoring hvis headingen hadde vært noen centimeter lavere.

Noen minutter senere fikk nok engang Øyvind Storflor en kjempesjanse alene mot Håkon Opdal. Steffen Iversen, som var spilte en meget solid kamp for Rosenborg, flikket frekt videre med hælen og Storflor skulle bare plassere ballen til side for Brann-keeperen. Denne gangen slapp Opdal å varte opp med en feberredning, men Storflor styrte ballen en meter til side for mål.

- Vi tar med oss vinnermentaliteten videre

Hamrèn meget fornøyd med kampen

10 minutter før slutt fikk Brann sin største sjanse da Karadas ble stusset fint igjennom av Robbie Winters.

Kraftpluggen slet seg løs fra oppasseren sin og smalt ballen til utenfor fra fem meter. En enorm mulighet for Karadas og Brann til å avgjøre kampen kort tid før slutt!

Etter Karadas sin kjempesjanse roet det seg ned på Stadion og begge lagene var forsiktige med å slenge frem spillere i frykt for å få en kontring i fleisen. Det ble heller ingen flere sjanser og kampen endte 0-0 i et oppgjør hvor Rosenborg var det klart beste laget. Rosenborgs trener Erik Hamrèn var meget fornøyd med sine elever og fokuserte på det positive etter at laget ikke maktet å score på alle sjansene sine.

- Jeg er veldig fornøyd med lagets innsats i dag. Det er synd vi ikke klarer å få ballen i mål, men vi viser en vinnermentalitet som vi skal ta med oss videre. Det er klart det er lett å være fornøyd med kampen i dag, men i morgen er det tabellen som gjelder. Det er jo små marginer i fotball og hadde vi fått tre poeng i dag hadde det blitt «hallelujastemning» og skryt, men sånn er fotball smiler han til Dagbladet.no.

HØY TENNING: Azar Karadas pådro seg kampens eneste gule kort, men da var det til gjengjeld høyt tenningsnivå, som seg hør og bør, mellom Brann og Rosenborg.
FORNØYD, TROSS ALT: Rosenborg-trener Erik var fornøyd med kampen mot Brann, men hadde helst sett at trønderne tok med seg full pott tilbake til Lerkendal.