- Vi tar selvkritikk

Olympiatoppen besluttet i går å bryte avtalen med undertøysgiganten Triumph etter at statsminister Kjell Magne Bondevik grep inn i saken. Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl tar selvkritikk for ikke å ha satt seg godt nok inn i virksomheten til Triumph.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må ta selvkritikk på at vi ikke stilte de rette spørsmålene før vi inngikk avtalen med dette firmaet. Nå har de fått beskjed om at vi bryter avtalen, og de har tatt det profesjonelt, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Statsminister Kjell Magne Bondevik, som har vist et sterkt engasjement mot militærregimet i Burma, tok selv kontakt med Stensbøl.

- Olympiatoppen sa at de ikke visste om forbindelsen Triumph hadde med Burma, og at de nå vil la være å ta undertøyet på. Det er jeg glad for, sier statsministeren til Dagbladet.

Presseattaché Lars Otto Bjørnland sa til Dagbladet i går at Olympiatoppen visste om Triumphs Burma-forbindelse, men hadde slått seg til ro med en garanti om at OL-undertøyet ikke var laget i Burma.

Dårlig image

Bondevik synes generelt det er uheldig at norske bedrifter samhandler med militærregimet eller benytter seg av tjenester fra selskaper som har forbindelse med Burma.

Dagbladet skrev i går at flere store menneskerettighetsorganisasjoner, deriblant Amnesty International og Kirkens Nødhjelp, er sterkt kritiske til at Triumph sponser undertøyet til de norske OL-utøverne.

- Men dette var helt og holdent vårt eget valg, og vi kom til at å trekke avtalen ville skape minst trøbbel, hevder Stensbøl.

Han mener at det ville gitt Olympiatoppen et dårlig image å være knyttet til et firma som har næringsinteresser i militærregimet Burma.

- Ja, jeg er helt enig i at man ikke bør reklamere for ting som er produsert i land som bryter menneskerettighetene. Da dette ble påvist i Dagbladet, var det et enkelt valg å ta, sier Stensbøl.

Uten undertøy

Trusene og BH-ene blir levert tilbake til undertøysgiganten, og for første gang på mange år vil en norsk OL-tropp reise uten sponset undertøy.

- Vi rekker ikke å få på plass en ny undertøysavtale, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Alpinisten Andrine Flemmen gleder seg over kuvendinga.

- Egentlig er vel dette en sak som alle er enige om, sier hun.

<B>GA ETTER:</B> - Det er fint at de reagerer, var toppidrettssjef Bjørge Stensbøls reaksjon da han leste i Dagbladet at Andrine Flemmen og Stine Brun Kjeldaas ikke vil bruke Triumph-undertøpy. Til venstre assisterende toppidrettssjef Åsne Havnelid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer