-  Vi tenker på Dagfinn hele tida

Landslagsstjernene John Carew, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen har snakket mye om Fredrikstad-kaptein Dagfinn Enerly under playoff-samlinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): Før laget møttes sendte spillergruppa en støtteerklæring til Dagfinn Enerly og hans familie. Selv om Åge Hareides menn i morgen utkjemper første slag i kampen om en VM-plass, har norsk fotball i høst opplevd at det er noe som er viktigere enn resultater.

Når vi bringer temaet på banen, merkes det fort at spillerne er dypt preget av den forferdelige nakkeskaden som rammet Dagfinn Enerly i siste serierunde.

- Vi tenker mye på Dagfinn. Han er i våre tanker hele tida, sier John Carew til Dagbladet.

- Det som skjedde var en fryktelig greie. Det samme sier Morten Gamst Pedersen:


- En skrekkopplevelse. Det som skjedde er noe vi alle bryr oss om, og derfor sendte vi støtteerklæringa.

Gamst Pedersen spilte kamp selv samme dag som siste serierunde ble spilt i Norge, og fikk nyheten om Enerly via norske nettaviser.

- Det var ikke det jeg hadde lyst til å lese. Jeg husker godt forsidene etter hans fantastiske volleyskudd for Moss, da han mottok en corner på 20 meter og knallet den i krysset. Det er sånne saker jeg vil lese om Dagfinn.

Tungt for Myhre

OMTANKE: Landslagsstjernene John Arne Riise (t.v.), John Carew og Morten Gamst Pedersen er svært opptatt av Dagfinn Enerlys helsetilstand. Foto: Ole C.H. Thomassen
OMTANKE: Landslagsstjernene John Arne Riise (t.v.), John Carew og Morten Gamst Pedersen er svært opptatt av Dagfinn Enerlys helsetilstand. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Thomas Myhre var lagkamerat med Enerly i Fredrikstad i en håndfull kamper i sommer, og var den som tok initiativet til støtteerklæringa.

- Vi sendte den til Dagfinn via de jeg har spilt sammen med i Fredrikstad. Det falt naturlig. Vi gjorde det tre dager etter at det skjedde, sier landslagskapteinen.

- Vi har selvfølgelig snakket om dette på rommene nå under samlinga, men det har vært mye fokus på dette og vi har egentlig bestemt oss for at vi ikke har så veldig lyst til å snakke så veldig mye mer om det utad. Vi har gjort det vi kan gjøre overfor Dagfinn og hans familie.

- Jeg har også gjort mine personlige ting overfor Dagfinn, men det har jeg lyst til å holde for meg sjøl. Steffen Iversen sier det er vanskelig ikke å tenke på Enerly.

Tenkt mye

- Vi vil jo helst konsentrere oss om de viktige kampene, men den episoden har gjort noe med oss. Selv har jeg tenkt veldig mye på det, spesielt den første uka etter det skjedde, forteller seriemesteren.

Erik Hagen kjenner ikke Enerly, men fikk likevel sjokk da nyheten kom. - I én og samme tekstmelding fikk jeg vite at gamleklubben min hadde tatt seriegull og at Enerly var alvorlig skadet. Det ble et antiklimaks, sier Hagen.

Riise vil bidra

- Klart vi tenker på Dagfinn og det som har skjedd, sier John Arne Riise.

- Jeg kjenner ham ikke, men har hørt utrolig mye bra om ham nå i det siste. Det var helt forferdelig da jeg leste om det på Internett og så de fæle bildene. Alle som kjenner til saken går rundt og håper og tror på at det vil komme noe nytt snart, sier Liverpool-backen.

- Vi får bare spille så godt vi kan i morgen og håpe at vi vinner. Alle positive ting Dag- finn kan få nå, vil sikkert være veldig viktig for ham. Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe.

Informasjonsrådgiver Alf T. Bøhler ved Ullevål universitetssykehus sier til Dagbladet at det er ingenting nytt å opplyse om tilstanden til Dagfinn Enerly.

BRAKK NAKKEN: Dagfinn Enerly ble liggende igjen på gresset 29. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer